Care sunt alimentele perfecte pentru imunitate, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic

Publicat: 21 08. 2025, 09:59

În sezonul răcelilor, există unele alimente bune pentru sistemul imunitar. Iată care sunt acestea, potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic.

MIhaela Bilic recomandă, în acest caz, alimentele care au culturi de bacterii vii.

Niciodată nu ne strică mâncăm alimente fermentate, iaurtul e cel mai banal exemplu. Orice produs lactat fermentat este bun. La capitolul probiotice avem nevoie de ele tot timpul anului. Dacă nu avem suficient de multe alimente fermentate în dietă putem apelăm la suplimente probiotice. Nu se întâmplă nimic.

Sunt singurele care nu au contraindicații. Nu se întâmplă nimic dacă le luăm pe perioadă lungă, ba chiar este interesant variem tipul de probiotic, pentru nu se știe niciodată ce îi trebuie intestinului nostru. Nu avem încă suficient de multe metode științifice ca știm ce tip ce cultură se prinde și cât a nume rămâne, cu cât mai diversificate, cu atât mai bine”, spune nutriționistul.

De asemenea, tot la capitolul nevoi ale organismului, nutriționistul spune că, în sezonul răcelilor, avem nevoie de vitamina D, care se află în grăsime, de vitamina A, din nou o vitamină prezentă în grăsime, în cea de origine animală.

Avem veoie de grăsimi animale, deci nu trebuie ne fie frică de unt, nu trebuie ne fie frică de ficăței, carne un pic împănată. De acolo din grăsime ne luăm și vitamina A și vitamina D. Ele sunt esențiale pentru imunitate. Majoritatea populației are carență de vitamina D. Nu stăm suficient la soare, organismul nostru nu mai produce destul, nu avem suficientă în mâncare, și atunci, din nou, suplimentele sunt o variantă care pot completa eficient mai ales în perioada în care avem amenințări de boală.

Vitamina D este potențată de magneziu. Magneziul îl avem în semințe și atunci ar fi bine asociem vitamina D cu magneziu ca avem un efect potent. La capitolul Zinc avem o asociere isteață, Zinc cu vitamina C. Dacă ar fi punem pe o masă fructele necesare pentru vitamina C, s-ar putea fie din punct de vedere cantitativ mult, când vorbim de fructe vorbim și de aportul de fructoză, deci nu putem ne îndopăm cu fructe”, spune Mihaela Bilic.

Totodată, nici Omega 3 nu trebuie uitat, Vitamina D, Vitamina C, Magneziu, Omega 3, probiotice, Vitamina A, dietă diversificată, mai explică specialistul în nutriție.

Autorul recomandă:

Mihaela Bilic atrage atenția asupra laptelui VEGETAL și dezvăluie ce consecințe poate avea eliminarea laptelui de vacă din alimentație

Mihaela Bilic propune dieta săraculuipentru perioada verii. Slăbești 30 de kilograme în 6 luni