Câte ore rezistă micii în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac

Publicat: 02 05. 2025, 08:25
Câte ore rezistă micii în frigider, de fapt. Greșeala pe care mulți români o fac

Câte ore rezistă micii în frigider, de fapt? Acum, după ce 1 Mai a trecut, există posibilitatea să mai ai o parte din mâncarea pregătită cu o zi în urmă. Printre preparatele care au fost „vedete” de Ziua Muncii se numără, de altfel, micii. Iată o greșeală pe care o fac multe persoane, după ce prepară carnea!

De 1 Mai Muncitoresc, micii, ceafa și alte cărnuri au sfârâit pe grătare. Gândul.ro a bifat prezența, anul acesta, atât la Campionatul Național de Mici, care s-a aflat la prima ediție, cât și în celebra Piață Obor din București, dar și la Cernica, unde nu au lipsit voia bună și grătarele încinse.

Acum, după ce 1 Mai a trecut, există posibilitatea să fi rămas mâncare preparată pe grătar, în special mici sau alte cărnuri. Te-ai întrebat vreodată câte ore rezistă micii în frigider, de fapt? Există o greșeală pe care mulți consumatori o fac fără să își dea seama.

Câte ore rezistă micii în frigider, de fapt

Dacă te-ai întrebat vreodată cât timp rezistă micii în frigider, află că răspunsul este cât se poate de simplu: nu mai mult de 48 de ore (2 zile). Trebuie să existe o atenție deosebită asupra modului în care este depozitată carnea și, în general, produsele alimentare.

Micii – „vedetele” prezente pe masa de 1 Mai

De altfel, trebuie să iei în considerare faptul că anumite alimente se pot altera rapid, dacă nu ești atent cât timp le lași în frigider. Micii nu vor rezista mai mult de 2 zile, în frigider, pentru că sunt preparați din carne tocată. Greșeala este că mulți consumatori țin micii mai mult de 2 zile, în frigider.

Citește și:

Din ce sunt făcuți, de fapt, micii de mangaliță din Lidl România. Mulți români îi cumpără, crezând că sunt mai sănătoși

Am fost la Campionatul Național de Mici: „Avem rețete naturale, fără soia sau fibră de mazăre” / Bucureștenii au format cozi uriașe la grătare

Puterea MICILOR. Povestea preparatului pentru care s-au „războit” culinar popoare. De la ”găluşte fripte” și „cârnați fără piele” la mititei