Micii, cârnații și ceafa sfârâie pe grătare, la Cernica, de 1 Mai! Cu mic, cu mare… oamenii s-au strâns la pădurea din apropierea Bucureștiului, pentru a se relaxa și pentru a încinge grătarele cu bunătăți – diverse tipuri de carne, legume, dar și cu dorința de a se bucura de vreme. Gândul.ro bifează prezența și la Cernica, luând „pulsul” mulțimii! Mai sus, poate fi urmărit materialul video. Detaliile se află mai jos, în articol.
Sute de persoane s-au strâns la Cernica, pentru a încinge grătarele și pentru a se bucura de vremea caldă, de 1 Mai. Cu ocazia Zilei Muncii, fiins sărbătoare legală în România, drumurile către mare și munte sunt aglomerate, iar cozile la diverse localuri sunt aproape interminabile, pentru ca toți clienții să-și potolească poftele culinare.
De data aceasta, atenția este îndreptată către Cernica, acolo unde abia poți să își faci loc printre cei veniți să se bucure de clipele alături de cei dragi. Cu mic, cu mare… înghesuială, bucuroși și relaxați, grătarele au fost puse în loc de cinste, cărbunii au fost aprinși, iar micii, cârnații, ceafa și alte cărnuri sfârâie.
Joviali, mai mulți tineri s-au strâns în jurul unui grătar, pentru a „perpeli” cărnurile așa cum se cuvine. Secretul grătarului ni l-a dezvăluit chiar unul dintre tineri: „Secretul grătarului… voie bună și ustensilele! Și berea. Dacă nu e bere, nu-i nimic”.
„Să fie treabă bună. Focul (n.r. care este secretul grătarului?)”, spune o altă persoană, în timp ce pregătește carnea pe grătar.
Sute de cetățeni români s-au „aliniat” și la alte restaurante celebre din București, pentru a-și potoli poftele culinare, de altfel. Prezența a fost „bifată” atât la celebra Terasă Obor, cât și la alte localuri unde micii sfârâie neîncetat, astăzi. Printre acestea se numără localuri precum La Gil, La Cocoșatu, dar și La Ciotoianu.
Clienții care au format coadă în fața localului La Ciotoianu plătesc 7 lei pentru un 100 de grame de mici. Pentru 100 de grame de pastramă slabă de oaie, prețul este de 13 lei. O sută de grame de cotlete de berbecuț costă 11 lei, iar 100 de grame pulpe de pui costă 6.5 lei. Clientul plătește 8 lei pentru 100 de grame de cârnați de Pleșcoi. Același preț este plătit pentru 100 de grame de coaste de porc. De altfel, pentru 200 de grame de salată cu murături, prețul este de 12 lei. Chifla (60 grame) costă 3 lei.
O porție de 200 de grame de cartofi prăjiți costă 14 lei, iar o porție de 250 de grame de cartofi prăjiți cu brânză costă 18 lei. Pentru 50 grame de muștar, prețul este de 3 lei. Patru lei costă 50 de grame de ketchup sau 50 de grame de maioneză cu usturoi. Mujdeiul de usturoi costă 5.5 lei. O bucată de prăjitură costă 18 lei.
Gândul.ro a fost prezent și în Piața Obor, la celebra terasă unde se vând mici suculenți. Peste 200 de persoane formau o coadă de zeci de metri, în jurul prânzului. Vezi AICI imaginile exclusive!
Programul Supermarket-urilor în minivacanța de 1 MAI
De ce să pui sare pe jar, înainte să faci mici pe grătar, de 1 Mai. Truc pentru un gust perfect