Sute de persoane au format, joi, cozi uriașe, la Campionatul Național de Mici, care are loc în București în perioada 1- 4 mai. Zeci de producători se întrec în grătare, iar fumul și sfârâitul micilor se pot simți de la sute de metri.
Intrarea de la Campionatul Național de Mici, aflat la prima ediție, este gratuită. La poartă ești însă controlat de paznici, să nu intri cu produse de afară.
Sunt zeci de producători care au aprins joi grătarele, încă de la ora 12.00.
După doar 40 de minute, cozile la fiecare stand erau uriașe, la festival fiind deja sute de participanți.
Prețurile nu sunt însă cele mai mici. Dacă în piețele din sectoarele bucureștene prețul mediu al unui mic este de 5 lei, la acest eveniment „scorurile” variază între 7 și 10 lei.
„Cam piperate prețurile pentru buzunarele noastre, dar măcar sunt buni. Micii sunt calzi și berea e rece”, spune un pensionar care se relaxează la umbră, după o binemeritată porție de trei mititei.
Unul dintre grataragii ne-a explicat cum se fac cei mai buni mici:
„Ne trebuie un foc nu foarte dens, trebuie mediu, și nu trebuie grăbiți. Îi iei pe patru părți, apoi îi mai miști o dată în față, în spate, și ai terminat micu`. Nu trebuie să te plimbi cu ei pe grătar”, spune unul dintre meseriașii de la Campionat.
Pentru că vremea se anunță frumoasă în aceste zile, comercianții de aici se așteaptă la vânzări fabuloase.
„Noi ne-am pregătit să vindem 35 de mii de mici până duminică”, spune unul dintre antreprenori.
Vânzătorii se mândresc și cu rețete speciale:
„Eu sunt singurul care am mici din carne de vânat”, se laudă Eugen, entuziasmat de coada imensă de la standul său.
De pe 1 până pe 4 mai, locuitorii din București sunt așteptați la prima ediție a unui nou eveniment, perfect în contextul „Zilei Muncii”: Campionatul Național de Mici.
Micii, cârnații și ceafa sfârâie pe grătare și la Cernica, de 1 Mai! Cu mic, cu mare… oamenii s-au strâns la pădurea din apropierea Bucureștiului, pentru a se relaxa și pentru a încinge grătarele cu bunătăți – diverse tipuri de carne, legume, dar și cu dorința de a se bucura de vreme. Gândul.ro bifează prezența și la Cernica, luând „pulsul” mulțimii.
Sute de persoane s-au strâns la Cernica, pentru a încinge grătarele și pentru a se bucura de vremea caldă, de 1 Mai. Cu ocazia Zilei Muncii, fiind sărbătoare legală în România, drumurile către mare și munte sunt aglomerate, iar cozile la diverse localuri sunt aproape interminabile, pentru ca toți clienții să-și potolească poftele culinare.
Poți vedea AICI cum este atmosfera la Cernica.