Cazul dramatic al bărbatului cu degerături care și-a pierdut degetele de la picioare. ”Are copii în străinătate, are o nepoată care vrea să îi căutăm loc în azil”

Publicat: 11 01. 2022, 15:34
Actualizat: 11 01. 2022, 15:34
Sursă foto: Alexandra Pandrea-Gândul/caracter ilustrativ

Analiza făcută de comisia Spitalului de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași în legătură cu bărbatul de 62 de ani care a ajuns la spital cu degerături la ambele picioare săptămâna trecută a fost finalizată. Concluziile arată că bărbatul a fost informat și a semnat că este de acord să fie externat.

Între timp, bărbatul a fost operat, i-au fost amputate degetele de la ambele picioare, iar acum se caută soluții pentru îngrijirea acestuia după ce va fi externat.

Analiza internă efectuată de comisia spitalului a evidențiat că s-a respectat procedura de externare la cerere, pacientul a fost informat și a semnat fișa de externare la cerere. Aparținătorii au fost informați la telefon și de către chirurg și de către Serviciul de Ambulanță că pacientul va reveni cu ambulanța la domiciliu și au fost de acord”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD pentru Gândul.

Reamintim că săptămâna trecută bărbatul a fost găsit de preotul din sat în propria casă cu picioarele înghețate de frig.

Prima dată bărbatul a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde s-a constatat gravitatea degerăturilor și a fost internat în Clinica de Chirurgie în vederea operației.

Medic: „Bărbatul are și copii, care sunt în străinătate”

Înainte de internare a fost testat PCR, iar pentru că rezultatul a fost pozitiv, medicii i-au recomandat să meargă acasă și să revină după vindecarea de infecția COVID pentru a fi operat.

După o zi, bărbatul a ajuns din nou la spital, mai întâi la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a fi consultat, iar pentru că nu prezenta probleme cauzate de COVID, a fost internat în Clinica de Chirurgie a Spitalului „Sf. Spiridon” în așteptarea intervenției.

Acum spitalul se ocupă de soluționarea problemelor sociale și de domiciliu ale pacientului, care nu sunt în sarcina noastră. Bărbatul are și copii, care sunt în străinătate, o are și pe această nepoată care vrea ca altcineva să se ocupe de el, să îi căutăm noi loc în azil. Trebuie să existe un interes al familiei și al comunității în care trăiește pentru rezolvarea problemelor sale. Pacientul a fost de acord să fie externat, s-a putut discuta cu el, a știut despre ce este vorba, nu a fost pur și simplu îndepărtat, a mai precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu pentru Gândul.

Reprezentanții spitalului au mai spus că, în urma acestui caz, în perioada următoare se vor completa și prelucra o serie de proceduri interne.