Bărbatul găsit cu degerături își va pierde degetele de la picioare, după ce se vindecă de COVID. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc”

Bărbatul găsit cu degerături își va pierde degetele de la picioare, după ce se vindecă de COVID. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc”
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași
Publicat: 07/01/2022, 13:20
Actualizat: 07/01/2022, 14:20

Reprezentanții spitalelor ieșene prin care a trecut bărbatul de 62 de ani cu degerături la ambele picioare au explicat pentru Gândul care a fost parcursul acestui pacient și susțin că aparținătorilor le-au fost comunicate toate aspectele privitoare la starea lui. În acest moment, bărbatul se află internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași unde urmează să treacă printr-o intervenție chirurgicală după ce se va vindeca de COVID-19, urmând să îi fie amputate degetele de la picioare.

Prima dată bărbatul de 62 de ani a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde s-a constatat gravitatea degerăturilor, și a fost internat în Clinica de Chirurgie în vederea operației.

Protocolul actual prevede ca orice pacient internat să fie testat PCR, iar în cazul acestui bărbat rezultatul a ieșit pozitiv.

„De ce domnul respectiv are o casă neîncălzită, cum a ajuns să facă degerături, asta poate ne explică familia”

„Echipa medicală a discutat cu sora pacientului și i-a explicat că există un risc anestezic și operator mare cât timp este infectat cu COVID pentru că poate dezvolta insuficiență respiratorie. I-au spus să meargă acasă, să fie tratat de medicul de familie și să revină după această perioadă. Însă de ce domnul respectiv are o casă neîncălzită, cum a ajuns să facă degerături, asta poate ne explică familia”, a precizat pentru Gândul prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD și purtător de cuvânt al unității medicale.

De asemenea, medicii susțin că din punct de vedere vital bărbatul nu reprezenta o urgență și că cangrena uscată putea să fie veche și de câteva săptămâni. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc, că au făcut degerături. Decizia inițială a fost a medicului chirurg atunci crezând că pacientul a înțeles, că este conștient”, a mai completat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Ulterior, bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, însă doar pentru a fi consultat. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a explicat că bărbatul depistat pozitiv COVID nu avea nevoie să fie internat. „Din punct de vedere al infecției COVID nu punea nicio problemă, avea saturație 100%, era stabil hemodinamic, fără alte probleme. A fost consultat, iar pentru că problema lui era cangrena uscată și nu forma de COVID, nu a rămas internat”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Ce spune primarul

Primarul comunei Moșna, Georgel Popa, susține că este vorba despre un caz cu probleme sociale, fără nicio sursă de venit, dar care nu este din localitate. „Acum am aflat și noi, nu am știut de el. Cetățeanul respectiv a fost adus de o persoană care este de loc din Moșna, dar care nu locuiește aici, e o proprietate de a ei nelocuită. A vrut să facă o faptă bună”, a precizat Georgel Popa.

Primarul comunei spune că norocul bărbatul a fost că era o persoană apropiată de biserică, mergea la slujbe ori de câte ori putea și că astfel preotul a știut de existența sa și l-a găsit la timp.

Reprezentanții „Sf. Spiridon” din Iași au precizat că va fi făcută la nivelul spitalului o analiză asupra acestui caz.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului