Ce adaugă austriecii în ȘNIȚEL ca să iasă delicios. Ingredientul care se pune dacă vrei să-l faci bun ca celebrul șnițel vienez

Publicat: 22 02. 2025, 15:13
foto ilustrativa, sursa foto: Envato

Dacă vrei șnițelul tău să se transforme într-o adevărată delicatesă, atunci este foarte important ce ingrediente alegi să folosești.

Astfel că, austriecii au un real secret atunci când prepare celebrul șnițel vienez și reușesc să îl transforme într-o adevărată delicatesă. Există un ingredient cheie care face diferența, însă mulți români îl trec cu vederea.
Șnițelele sunt delicioase. Fiecare gospodină alege cum vrea să le prepare, dar de cele mai multe ori acestea sunt făcute din carne de pui. În unele cazuri, șnițelul mai este făcut și din carne de porc.

În mod sigur, ai văzut în numeroase restaurante, în meniuri, și celebrul șnițel vienez. Acesta se face din mai multe tipuri de carne, doar că rețeta originală din Austria, are cu totul alt mod de preparare.

Mai precis, dacă vrei ca un șnițel să iasă o delicatesă, atunci este bine să folosești carne de vițel. Austriecii nu folosesc niciodată carne de pui sau de porc, iar acest detaliu va face cu siguranță diferența.

Așadar, dacă vrei să prepari șnițele vieneze la tine acasă, vei avea nevoie de două felii de carne de vițel, sare și piper, făină, un ou, dar și pesmet. Pentru prăjit, ai nevoie de ulei, o lingură de unt, dar și o lingură de untură.

În ce privește modul de preparare, este de preferat să se folosească pulpă de vițel. Trebuie îndepărtate toate pielițele și membranele, pentru ca carnea să se păstreze fragedă și suculentă, după prăjire. Ea trebuie condimentată cu sare și piper.

Apoi, se pregătesc făina, oul bătut și pesmentul, în boluri separate. Fiecare felie de carne se trece prin făină, se scutură excesul, după care se trece prin ou, iar apoi prin pesmet, pe ambele părți, fără să presezi.

Ca să prăjești șnițelul vienez se folosește o tigaie adâncă cu un fund gros. Uleiul, untura și untul se pun împreună la 170°C, iar stratul de grăsime trebuie să fie suficient pentru ca șnițelul să plutească. El trebuie pus încins, pentru a pluti. Se prăjește vreme de 1-2 minute pe fiecare parte, până ce crusta devine aurie. În acest proces nu trebuie folosită furculița, ci numai un clește. La final, șnițelul se scoate pe o bucată de prosop de hârtie, pentru a se elimina excesul de grăsime.

CITEȘTE ȘI: