Ce conține, de fapt, OSPĂȚUL de 1 Decembrie. Românii consumă până la 68 de aditivi alimentari

Publicat: 30 11. 2023, 20:15

Un român poate consuma la masa de 1 Decembrie până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare, avertizează InfoCons.

Ziua de 1 Decembrie este marcată, de obicei, cu un ospăț cu fasole cu cârnați sau mici cu muștar.

Specialiștii InfoCons avettizează însă că, la masa de 1 Decembrie, un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs.

O simplă masa compusă din : fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai și bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.

De asemenea, un asemenea festin conține, pentru fiecare 100 de grame de produs, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare. Valorile sunt mult peste cele recomandate de OMS, care limitează consumul la 25 de grame de zahăr / zi și 5 grame de sare / zi.

Aplicația care dezvăluie cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile din fiecare produs

„Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte. De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să realizăm meniul pentru masa de 1 Decembrie conform nevoilor și preferințelor noastre de consum. Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm. La mulți ani, România fără E-uri, zahăr și sare în exces!”, transmit specialiștii InfoCons.

Sursa foto: Pixabay / Facebook