Chifteluțe la cuptor pregătite de Gina BRADEA. „Sunt mai dietetice și foarte gustoase”
Bloggerul culinar pregătește rețete care arată foarte bine, sunt sănătoase și gustoase. În această categorie se încadrează și chiftelele la cuptor.
Gina Bradea împărtășește multe rețete cu publicul larg. De data aceasta, ea a postat pe pagina sa de Instagram o rețetă de chifteluțe, însă acestea nu se prăjesc la final, ci le-a gătit la cuptor.
„Îmi plac mult chiftelele, dar prefer să le fac la cuptor, să evit prajeala – sunt mai dietetice si foarte gustoase. Nu le pun nici pâine sau pesmet ci dovlecei.
Acum am publicat reteta, e buna si pentru diabetici, celiaci (modelati chiftelele cu mâna uda, fîră făină), pentru cei care se tem de colesterol etc.”, a scris Gina Bradea pe Instagram.
Ingrediente
- 2 dovlecei (aprox. 650 g)
- 1 morcov mic (50 g)
- sare
- 1 kg de carne (porc, vita)
- 2 oua
- 2 cepe taiate mărunt (400 g)
- 1 legatura de mărar
- 1 legatură de pătrunjel
- 2 căpățâni de usturoi pisat
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- piper
- făină
Mod de preparare
Chifteluțe din carne tocată, coapte în cuptor. Fără ulei, fără prăjeli, foarte gustoase și sănătoase. Cei doi dovlecei se dau prin răzătoarea mica. Un morcov, dat tot prin răzătoarea mica, se adaugă un pic de sare și se frământă totul bine. Se scurge zeama și se adaugă peste carnea tocată. Carnea tocată poate fi de porc, vită, amestec, pasăre. Se adaugă și două ouă, ceapa tocată cât mai mărunt, mărar și pătrunjel verde, usturoi pisat, sare, cimbru, piper proaspăt măcinat. Chifteluțele se dau prin făină, se modelează frumos, fără a le apăsa cu degetele, și apoi se pun la cuptor. După 20 de minute se întorc și pe partea cealaltă.
CITEȘTE ȘI: