Cu cât se vinde o shaorma, acum, în iulie 2025. „Sper să se plafoneze preţul”
Shaorma se află printre preparatele preferate de mulți consumatori români. Precum în cazul multor ale alimente sau mâncăruri servite în localuri, restaurante sau la terase, și prețul acestui tip de fast-food a fost mărit, în ultimii ani. Iată cu cât a ajuns să se vândă o shaorma, acum, în iulie 2025.
Shaorma este un produs preferat de mulți clienți români, iar prețul acestui produs de tip fast-food a crescut considerabil, în ultimii ani. Prin comparație, o singură shaorma a ajuns să se vândă la prețul unui fel de mâncare servit într-un restaurant mediu. Unii dintre consumatori s-au arătat nemulțumiți de prețurile pe care trebuie să le plătească, pentru a-și satisface poftele culinare. Prețul acestui tip de fast-food aproape s-a dublat, în ultimii 5 ani.
Shaorma s-a scumpit în ultimii ani / sursă foto: Envato
Cu cât se vinde o shaorma, acum, în iulie 2025
„Sper să se plafoneze preţul la shaorme. Ca să îţi permiţi o shaorma la farfurie trebuie să faci un drum până la Nuţu Cămătaru”, a scris un utilizat pe rețelele de socializare, arată Observatornews.ro.
Un astfel de preparat costă ajunge să coste peste 50 de lei, în diverse localuri. De exemplu, într-o locație unde se servește mâncare, un client plătește aproape 53 de lei pentru o shaorma cu pui, la farfurie. În preț este inclusă și o băutură carbogazoasă. Un alt meniu de aproape 44 de lei conține o lipie cu pui (150 de grame de carne, 150 de grame de cartofi și greutate minimă per produs de 450 de grame) și o băutură răcoritoare.
Statisticile arată că acest preparat este comandat de consumatorii români la fiecare 3 secunde. Shaorma a ajuns în topul celor mai comandate și consumate produse, alături de pizza și burger.
„Nu este exclus să vedem scumpiri de până la 15-20% a shaormei, dacă nu se va apela la astfel de soluții precum reducerea gramajului sau eliminarea unor ingridiente. Niciun vânzător nu va risca să ducă prețurile prea sus pentru simplul motiv că va rămâne fără clienți”, a precizat economistul Adrian Negrescu.
Autorul recomandă:
Sursă foto: colaj Envato