De ce să mănânci pepene cu TELEMEA. Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestei combinații

Publicat: 17 06. 2025, 22:18
sursa foto: Facebook/Mihaela Bilic

Fără doar și poate, pepenele este fructul verii. Fie că e roșu, fie că e galben, pepenele are calități nutritive deosebite, însă există și un detaliu de care ar trebui să ținem cont, și anume, să-l mâncăm cu telemea.

Dr. Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook că această combinație nu este doar delicioasă, ci este și binefică din punct de vedere nutritional. Ea susține că licopenul, pigmentul care dă culoarea roșie pepenelui, este liposolubil, adică are nevoie de o sursă de grăsime pentru a se absorbi eficient în organism. Iar telemeaua, fiind o brânză bogată în grăsmi sănătoase, este acompaniamentul ideal pentru pepenele roșu.

„Licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat – și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, spune Dr. Bilic. Prin urmare, consumul de pepene cu telemea nu este doar o plăcere culinară, ci și o alegere inteligentă care sporește absorbția nutrienților benefici.

Astfel, așa cum subliniază Dr. Bilic, acest duo este alegere „dulce-sărată”, care aduce nu doar plăcerea gustului, ci și o doză de sănătate.

CITEȘTE ȘI: