VIDEO | Explozia de la Călimănești a fost surprinsă de camerele de supraveghere / Unul dintre muncitori ar fi lovit conducta de gaz cu un utilaj

Publicat: 21 09. 2023, 11:11
Actualizat: 21 09. 2023, 11:15

This browser does not support the video element.

Explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldovei a fost surprinsă de mai multe camere de supraveghere. Se poate vedea cum deflagrația a luminat cerul, iar o flacără puternică a cuprins acea zonă. În urma tragediei, patru oameni au murit pe loc, iar alți cinci au suferit arsuri.

Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimănești, județul Vrancea, a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a fost urmat de o explozie devastatoare, iar din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta.

Mai multe camere de supraveghere din zonă au surprins momentul exploziei.

Unul dintre răniți ar putea fi transferat în străinătate

Cele două persoane rănite în urma exploziei produse pe şantierul Autostrăzii Moldova transportate la spitalele Floreasca şi ”Bagdasar Arseni” din Bucureşti au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului. În cazul celui de la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”, urmează să se întrunească o comisie medicală pentru a decide cu privire la oportunitatea transferului în străinătate.

Pacientul aflat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, în vârstă de 61 de ani, are arsuri de gradul l-ll pe 40 % suprafaţa corporală.

El a fost dus la sala de operaţii şi urmează să se întrunească o comisie medicală pentru a decide cu privre la oportunitatea transferului la o unitate medicală din străinătate.

În cazul pacientului adus la Spitalul Floreasca, arsurile sunt tot pe 40% din suprafaţa corpului, însă sunt de gradele ll – lll, afirmă reprezentanţi ai unităţii sanitare.

Prefectul de Vrancea, ipoteză-șoc: „Nu pare o adâncime tocmai în regulă pentru o magistrală”

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, afirmă că, din primele concluzii, explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova a fost cauzată de o eroare umană. În urma deflagrației, patru muncitori au murit pe loc și alți cinci au fost răniți.

„Din primele concluzii, este o eroare umană, vedem acum de unde vine eroarea umană, din cea constructivă a acestei magistrale, că nu ar fi la adâncimea corectă faţă de cât s-a intervenit în 2017, ultima oară, pe acest tronson şi ar fi fost remediate zonele cu o degradare mai mare de 40%. El a fost verificat în 2016, acest gazoduct, magistrală şi rezista, conform verificărilor, la o presiune de 45 de bari, pe ea avea în timpul exploziei 35 de bari de atmosfere, aşa o ţineau, cu 10 atmosfere sub cea dată de verificări”, a spus prefectul.

El a precizat că „e posibil ca şi factorul noapte să fi contribuit” şi a arătat că ancheta este în desfăşurare.

(Continuă să citești despre acest subiect aici…)