Guvernul Cîțu suplimentează numărul de posturi la DIICOT / Prelungirea stării de alertă, pe masa Executivului

Publicat: 08 07. 2021, 08:26
Guvernul Cîțu suplimentează numărul de posturi la DIICOT / Prelungirea stării de alertă, pe masa Executivului

Ședință de Guvern la Palatul Victoria, cu subiecte extrem de importante pe ordinea de zi. Printre ele, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 12 iulie. Dar, de interes este și vestea că Executivul urmează să aprobe o hotărâre pentru suplimentarea numărului maxim de posturi în cadrul DIICOT.

În fine, membrii Cabinetului Cîțu au în vedere şi un act normativ referitor la indicatorii de incluziune socială.

96 de noi posturi la DIICOT

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, proiectele de acte normative de pe agenda şedinţei vizează mai multe subiecte.

Suplimentarea cu 96 a numărului maxim de posturi pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), dintre care:

  • 11 posturi de procuror (de la 295 la 306 posturi);
  • 45 de posturi de specialist (de la 40 la 85 de posturi);
  • 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ (de la 270 la 310 posturi).

Tot joi, 8 iulie, Guvernul urmează să aprobe indicatorii de incluziune socială care vor fi utilizaţi în strategia naţională de incluziune socială. Astfel, urmează să fie aprobaţi 47 de indicatori de incluziune socială, printre care: rata riscului de sărăcie sau excluziune socială, rata deprivării materiale severe, rata sărăciei relative, ponderea persoanelor în vârstă de până la 60 ani din gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii, rata de activitate, rata şomajului.

Zeci de milioane pentru „supravegherea frontierei maritime”

Se aprobă și o notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Modernizarea Sistemului Integrat de Supraveghere a Frontierei Maritime – SCOMAR”. Proiectul îşi propune realizarea mentenanţei evolutive a următoarelor componente din cadrul SCOMAR şi a infrastructurii de comunicaţii din cadrul sistemului localizat în zona de sud a judeţului Constanţa:

  • înlocuirea a minim 4 radare din cele 7 existente;
  • înlocuirea a minim 7 echipamente optoelectronice din cele 8 existente;
  • înlocuirea aplicaţiei integrate de supraveghere SCOMAR existentă;
  • înlocuirea a minim 17 link-uri radioreleu
  • înlocuirea echipamentelor din cadrul subsistemului de securitate perimetrală cu o soluţie integrată de securitate.

Proiectul are o valoare de 71.961.096,66 lei cu TVA. Banii vin de la Fondul pentru Securitatea Internă (în cadrul căruia sunt semnate, deja, trei contracte de finanţare, în valoare de 51.550.348 lei cu TVA), dar și de la bugetul de stat.