Interlopul care a comandat uciderea unui jurnalist a fost adus din Italia. Lucian Boncu, încarcerat la Timișoara

Interlopul care a comandat uciderea unui jurnalist a fost adus din Italia. Lucian Boncu, încarcerat la Timișoara
Liderul interlop Lucian Boncu, urmărit internațional după ce a ordonat asasinarea unui jurnalist, a fost prins în Italia
Publicat: 02/07/2021, 20:13

Lucian Boncu, interlopul dat în urmărire după ce a comandat uciderea jurnalistul timişorean Dragoş Boţa, de la portalul PressAlert, și prins în urmă cu o lună în Italia, a fost extrădat, fiind dus sub escortă la Timișoara. Boncu a fost trimis în judecată în luna mai și era dat în urmărire internațională după ce pe nume lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Extrădarea bărbatului de 43 de ani, urmărit național și internațional, a fost anunțată de Poliția Română, vineri, într-un comunicat de presă.

Lucian Boncu a fost preluat din Italia de o echipă de poliţişti de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând să fie dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

Interlopul Lucian Boncu a fost prins pe 1 iunie, în localitatea Latina din Italia, în urma operațiunii care a avut loc simultan în Serbia, Croația, Slovenia și Italia. Operațiunea ENFAST ((European Network of Fugitive Active Search Teams – Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) a fost declanșată atunci de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Anchetatorii români l-au dat în urmărire pe Lucian Boncu în 28 mai, după ce Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui, pentru ”încercare de a determina savarsirea unei infractiuni de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Lucian Boncu, dat în urmărire de Poliția Română

Ancheta a început după ce, pe 10 septembrie 2019, Lucian Boncu ar fi cerut mai multor persoane să îl împuște pe jurnalistul Dragoș Boța, ca răzbunare pentru articolele scrise de acesta despre el. Boncu i-ar fi dat uneia dintre persoanele cu care încerca să facă o înțelegere o armă de foc și le-ar fi promis că îi plătește și le lasă arma dacă îl împușcă pe jurnalist.

Pe 27 mai 2021, procurorii DIICOT Timiș l-au trimis în judecată, în lipsă, pe Lucian Boncu, dosarul fiind acum în procedură de cameră preliminară la Tribunalul Timiș.

O zi mai târziu, instanța a emis pe numele lui Lucian Boncu un mandat de arestare preventivă în lipsă. După alte trei zile, Lucian Boncu a fost prins în Italia, de Chestura de Poliţie din Latina.