UPDATE | Incendiul din Parcul IOR a fost stins. A fost afectată o suprafață de aproape 4.000 mp

Publicat: 29 08. 2023, 22:30
Actualizat: 29 08. 2023, 23:12

This browser does not support the video element.

Un incendiu puternic a izbucnit, marți, seară, în Parcul IOR din sectorul 3. Pompierii au ajuns deja la fața locului.

UPDATE – Incendiul din Parcul IOR a fost stins de pompieri. A fost afectată o suprafață de aproape 4.000 mp și nu au fost înregistrate victime

Știrea inițială:

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetatia uscată din parcul IOR, pe o suprafata de aproximativ 4.000 m². Acționează patru autospeciale de stingere. În acest moment, incendiul este localizat și nu sunt victime”, au precizat reprezentanții ISU-BIF.

Localnicii spun că au loc des asemenea incendii, fiind vorba de o zonă neamenajată, de 11 hectare, aflată într-un litigiu.

„S-a dat foc intenționat la partea retrocedată din Parcul IOR, cea în care copacii au fost otrăviți sistematic până s-au uscat, acum i-au dat şi foc”, acuză un localnic, pe Facebook.

Liberalii din Sectorul 3 au început o acțiune de monitorizare a celor 11 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR.

În contextul în care, pe zona retrocedată a Parcului IOR au avut loc, în această vară, două incendii la interval de doar câteva zile, voluntarii campaniei „Luptăm pentru Parcul IOR”, alături de PNL-Sector 3, au decis ca începând cu data de 29 iulie 2032 să monitorizeze zona aferentă celor 11 hectare retrocedate, pentru a încerca să evite o nouă tragedie.

De altfel, pe 25 martie, peste o mie de oameni au protestat pentru salvarea zonei retrocedate din Parcul IOR. „Copacii sunt masacrați”, au strigat ei, atunci.

Cei care au participat la protest au purtat pancarte cu diferite mesaje: „Nu cedăm Parcul IOR!, „Aerul poluat ucide”, „Vrem parc, nu betoane”. În același timp, ei au scandat: „IOR e parcul meu, să rămână parc mereu!”.

Despre dezastrul ecologic din apropierea Parcului IOR, Gândul a scris de mai multă vreme (informații detaliate AICI). Imaginile prezentate în august, anul trecut, arătau copacii găuriți, cel mai probabil cu o bormașină, sau arși. Deși proprietara terenului a fost amendată și obligată să readucă terenul la starea inițială, o lună mai târziu, alți copaci erau arși.

Și în luna februarie a acestui an, Gândul a scris, din nou, despre defrișările care au loc în zona retrocedată a Parcului IOR (mai multe informații AICI). Terenul cu sute de pini, plopi, frasini și stejari era atunci plin de cioate, în jurul cărora rămăseseră doar crengile tăiate.

FOTO & VIDEO: ISU-BIF