Locul supranumit „Toscana” României. Ipostaze de BASM din peisajul cunoscut de puțini români

Publicat: 08 09. 2023, 22:53

Un loc din România este supranumit „Toscana” României, oferind turiștilor imagini de basm.

Fotografii împătimiți de natură au surprins imagini de vis din Munții Măcin, unde priveliștile concurează cu cele din Toscana.

Munții Măcinului sunt situați în județul Tulcea, între Valea Dunării, Valea Luncaviței și Cerna-Horia, fiind vestigii ale Lanțului Hercinic – cea mai veche formațiune muntoasă din România.

În Măcin poți admira Sfinxul din Dobrogea și roci vechi de sute de milioane de ani, mult mai vechi decât primii dinozauri de pe Terra, scrie adevărul.ro.

„Greci, Toscana României.

Stiai ca si noi in Romania avem Toscana noastra. Locuri iubite de Dumnezeu cu oameni gospodari si vrednici. Cu o istorie minunata, locul te fascineaza si ramai vrajit pe vecie!”, este mesajul fotografului Nica George, care a imortalizat Toscana românească.

Paradisul biodiversivității adună: 181 specii de păsări, din care 37 sunt strict protejate la nivel internațional, fiind menționate în Directiva Habitate şi Convenţia de la Berna, 47 de specii de mamifere, 1436 specii de insecte identificate, cu peste 900 de specii de fluturi, 11 specii de reptile, 7 specii de amfibieni.

Locul de POVESTE din România cu cel mai pur aer din țara noastră. Puțini turiști au auzit de el

Locul de poveste din România, cu cel mai pur aer din țara noastră, se află în localitatea Bilbor, din județul Harghita. Frumusețea locului este una de poveste, fiind supranumită “Împărăția bradului alb”.

„Dacă vrei să ajungi pe meleagurile de basm ale “Împărăției bradului alb”, părăsești asfaltul șoselei DN115 care vine din Câmpia transilvană spre Moldova și o apuci spre stânga prin pasul Mesteacănul, pe drumul județean pietruit 174 A care te poartă pe serpentine largi și molcome până în șeaua Răchitișului, de unde se poate admira depresiunea Bilborului”, scrie Vasile D. Stan în monografia Bilbor – oameni și locuri.

Practic, se ajunge în mijlocul Carpaților Orientali, acolo unde ar putea fi poarta dintre Ardeal și Bucovina, în nordul județului Harghita, aproape de granița cu Suceava, scrie presa locală.

Sursa foto: Pexels (caracter ilustrativ)