Mănânci cabanoși de la Fox? Din ce sunt făcuți, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru
Jurnalistul Dragoș Pătraru a vorbit despre unul dintre cele mai consumate mezeluri românești, și anume: cabanoșii. Printre brandurile care produc acest preparat și îl comercializează în supermarketurile din România se află și FOX, așa că Dragoș Pătraru a vrut să afle ce anume conțin cabanoșii de la Fox.
Jurnalistul Dragoș Pătraru a analizat un alt produs foarte popular pe piața preparatelor de mezeluri din magazinele din România, este vorba de cabanoșii de la Fox. Mezelurile sunt printre cele mai consumate alimente și par a fi ideale pentru micul- dejun sau pentru un sandviș, drept gustare în mijlocul zilei. Așa cum precizează și Dragoș Pătraru, majoritatea acestor mezeluri, cu rare excepții, conțin ingrediente dăunătoare sănătății.
Deși mezelurile sunt prezentate ca fiind preparate din carne, dacă ne uităm mai atent pe etichetă, putem descoperi că unele conțin o cantitate foarte mică din acest ingredient de bază, însă au schimb coloranți, conservați, sau potențatori de aromă.
Cum cabanoșii de la Fox sunt foarte populari printre consumatorii români, Dragoș Pătraru a analizat ce ingrediente se află mai exact în acest preparat și cât este de sănătos comparativ cu alte branduri.
Dragoș Pătraru s-a focusat asupra cârnaților cabanos la gramaj de 470g de la fox produs fiert, dublu afumat în membrana artificială comestibilă. Potrivit etichetei, cabanoșii de la Fox conțin o mulțime de ingrediente, menite să le confere, în mod artificial, culoarea, gustul, mirosul și textura specifice unui preparat autentic.
„Ingrediente carne de porc din UE, apă, sare, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, stabilizatori de tripolifosfati de sodiu proteină animală, zaharuri, agent de îngroșare, caragenan, potențator de aromă, glutamat monosodic, condimente, extracte de condimente și arome antioxidant, izoascorbat de sodiu, corector de aciditate citrat de sodiu, aromă de fum, conservant, nitrit de sodiu, colorant, carmin.” a enumerat Dragoș Pătraru din lista de ingrediente.
De asemenea, în ceea ce privește valoarea nutrițională, 100 de grame de cabanoși de la Fox conțin aproximativ 23,49% grăsimi, 14,41% proteine și 2,24%.
„Cei de la Info Cons au luat și ei acest tip de cârnat. L-a verificat și concluzia lor, după ce au analizat în 2017 nouă produse, a fost că fiecare conținea între 4 și 8 e-uri. În 2018 au reluat analiza acestui produs și a observat că multe dintre firme folosesc nitrit de sodiu, unul dintre cei mai controversați aditivi alimentari.”, a mai adăugat Dragoș Pătraru.
SURSA FOTO: Starea Sănătății
Trucul prin care poți să îți controlezi apetitul, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic
Obișnuiești să mănânci chipsuri din comerț? Din ce sunt făcuți, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru
Consumi supe instant din comerț? Dragoș Pătraru a aflat din ce sunt făcute, de fapt