MEDICUL rezident care ar vrea să fie șofer la Uber în timpul liber: „Nu mai fac față cheltuielilor”. Ce salariu primește

MEDICUL rezident care ar vrea să fie șofer la Uber în timpul liber: „Nu mai fac față cheltuielilor”. Ce salariu primește
Publicat: 05/10/2023, 15:08

Cazul relatat de un tânăr medic din Capitală care mărturisește pe o platformă de socializare că nu îi mai ajung banii din salariu a stârnit numeroase comentarii din partea internauților. Acesta ar vrea să lucreze ca șofer Uber sau Bolt în timpul liber, după cum a mărturisit în mediul online.

„Pentru cei de pe grup care au experiență în domeniu, la ce sumă lunară m-aș putea aștepta dacă aș face bolt/ uber după-amiază sau seară și eventual mai mult în zilele de weekend în care sunt liber?”, întreabă tânărul pe Reddit.

„Mai sunt și gărzile care îmi dau peste cap programul”

El exlică și de ce nu își poate lua un job part-time.

„Problema este că sunt medic rezident și nu mai fac față cheltuielilor cu chiria, întreținerea, mâncarea etc în Bucureșți, dar am și un program mult prea încărcat la muncă pentru a avea un job part time cu program fix. Posibilități de creștere/renegocieri etc nu există.

Pe lângă asta mai sunt și gărzile care îmi dau peste cap programul. Din această cauză sunt interesat de serviciile de ride sharing, aș putea să ies teoretic de fiecare dată când sunt disponibil, am mășină proprie, logan cu motor de 1L benzină, 75 cp. Credeți că ar merită să mă apuc?”, a întrebat acesta pe Reddit.

Cât câștigă pe lună medicul rezident

Într-un comentariu, medicul a precizat cât câștigă și ce cheltuieli are.

„4600 de lei net, ne este refuzată plata gărzilor, nu există alte bonusuri care se pot adăuga (șpagă nu accept și oricum nu se oferă). 350 de euro chiria, cam 80-100 de euro întreținerea, 1200-1500 de lei mâncarea și alte cumpărături uzuale, 170 de lei sala, 30 de lei cartelă telefon, metrou am pe un an deci vine cam 60 pe lună, 100 de lei max pe benzină că merg ft puțin și cam ăștia au fost banii.”, detaliază tânărul.

Acesta a primit mai multe sfaturi de la utilizatorii platformei.

„Nimic nou în țară bananieră, medic rezident nevoit să facă taximetrie că să completeze la salariul de rahat, ferească … asta pe lângă gărzi neplătite… auzi Rafila?”, se indignează un internaut.

Cât câștigă un șofer de Uber: 12 lei pe oră

„Am făcut eu. Media era 30 lei pe oră. 30 din care scazi combustibil și alte minuni, rămâi cu ~ 12 lei/ oră. Da, la sfârșitul unei zile de 5 ore aplicația arată 150 lei, portofelul zice 60 lei. Aici n-am inclus uzura mașinii. Se uită toți ca niște oi în aplicația aia că scrie 6000 lei la sfârșitul lunii și nu se uită niciunul în portofel să vadă că a rămas cu 2000 (asta la muncit 12 ore pe zi că ultimul sclav) Da, e cea mai bună afacere pentru un analfabet economic”, îi explică cineva ci experiență.

„Hai să nu exagerăm totuși, muncit ca ultimul sclav e ăla de își rupe cârca pe șantier. Că stai în mașină pe scaun la AC ești departe de a fi un sclav.”, replică altul.

„Când plata/ munca depusă este sub minimul pe economie, ești sclav. Ăla pe șantier muncește pe bani. Să-mi spui cum te simți după 12 ore pe scaun în mașină zilnic.”

„Merită să încerci, nici nu înțeleg de ce întrebi, și dacă faci câte puțin în weekend scoți lejer peste 1000 lei pe lună. Depinde ft mult când ieși pe Uber/Bolt, dacă ieși în orele aglomerate seară sau weekends eu zic că merită sigur, dar ai nevoie de toate actele and stuff și durează ceva până obții tot. Bottom line merită cu siguranță, success! Am cunoștințe care fac treaba asta și unii ies mult pe Uber alții puțin, ambele cazuri fac bani mai mult decât destul încât să merite.”, explică un comentator.

„Ca și cifre, 4-5 ore pe zi 5 zile pe săptămână în oraș mic scoți cam 4000-5000 lei pe lună, în oraș mare cu studenți dublează suma cel puțin. Banii ăștia fără taxe de flota, dar aici incluzi și benzină consumată.”, spune altul.

„Ai grijă de tine în primul rând. Nu e sustenabil să lucrezi 7/7, indiferent că e doar part-time în weekend. O să clachezi la un moment dat.”Chiar dacă ai avea o pasiune extremă pentru condus, tot nu e sustenabil. Mereu vei avea presiunea job-ului.”, îl sfătuiește altcineva.

Sursa foto: Arhiva Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice