Cei doi turiști din Ucraina care au anunțat la 112 că au fost atacați de urs s-au speriat și s-au accidentat încercând să sară un gard, precizează autoritățile

Publicat: 04 12. 2021, 20:00
Actualizat: 04 12. 2021, 22:10
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay

Doi turiști din Ucraina au fost atacați sâmbătă de un urs la Sinaia, în zona castelului Peleș. Cele două persoană au răni la membre și sunt conștiente.

UPDATE. Autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări în cazul celor doi ucraineni care au fost răniţi, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, arătând că, de fapt, aceştia nu au fost răniţi de urs, ci s-au accidentat încercând să fugă de teama animalului.

„Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard”, a transmis city managerul Marian Panait.

Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că la 112 a fost primit un apel referitor la faptul că două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere la nivelul membrelor.

Ca urmare a informaţiilor iniţiale, autorităţile au identificat animalul, o ursoaică cu doi pui, şi au hotărât relocarea animalelor. Decizia se menţine şi după noile informaţii oferite de cei doi ucraineni.

A fost emis mesaj RO-Alert,  potrivit informațiilor G4Media.ro.

Atacurile urșilor s-au înmulțit, avertizează silvicultorii

Silvicultorii suceveni au prezentat în situaţia privind atacurile urşilor în judeţ şi care sunt măsurile pe care le-au luat, avertizând totodată că, pe lângă atacurile urşilor, au devenit foarte grave şi atacurile lupilor.

Creşterea exagerată a numărului de urşi a condus la o restrângere a posibilităţilor de procurare a hranei şi implicit la creşterea numărului de atacuri asupra animalelor domestice şi sălbatice. Mai mult, exemplarele tinere, femelele cu pui, au fost nevoite să intre în intravilanul localităţilor pentru procurarea hranei (…) Înmulţirea exagerată a numărului de urşi a creat mari probleme şi la executarea lucrărilor silvice, echipele de muncitori fiind nevoite să abandoneze lucrările din cauză că urşii s-au apropiat prea mult de locurile în care îşi desfăşurau activitatea”, se arată în raportul DS Suceava citat de Agerpres.