Motivul pentru care NU ar trebui să depozitezi roșiile în frigider. Ce se întâmplă când le expui la o temperatură sub 10°C
Te-ai gândit vreodată care ar putea fi motivul pentru care nu ar trebui să depozitezi roșiile în frigider? Specialiștii avertizează asupra acestui obicei pe care mulți dintre consumatori îl au. Iată ce se întâmplă când roșiile sunt expuse la o temperatură sub 10°C și unde ar trebui depozitate, de fapt.
Specialiștii în domeniul agriculturii explică de ce roșiile nu ar trebui depozitate în frigider. În timpul verii, roșiile se află printre cele mai consumate alimente, îndeosebi în salate fresh. Gustul intens al fructului copt încântă multe papile gustative, însă pentru ca textura lor să nu se altereze, ar trebui depozitat într-un anumit fel.
Motivul pentru care nu ar trebui să depozitezi roșiile în frigider
Depozitarea roșiilor în frigider ar putea accelera alterarea lor, susțin specialiștii. Atunci când roșiile sunt expuse la o temperatură sub 10°C, există probabilitatea ca structura celulară să fie afectată, ceea ce ar putea provoca un gust fad. Pentru a evita această situație, specialiștii recomandă ca fructul să fie păstrat la temperatura camerei, într-un spațiu aerisit, ventilat, dar ferit de soare.
De exemplu, roșiile pot fi puse într-un bol de ceramică sau o ladă de lemn, dar păstrate cu atenție într-o zonă mai răcoroasă a bucătăriei sau în cămară. Ar fi indicat să nu îngrămădești roșiile, dar să le depozitezi cu codița în jos. În acest mod, ai putea reduce nivelul de evaporare a umezelii.
În mod ideal, ar fi indicat ca roșiile să fie depozitate într-o zonă din casă unde temperatura este între 16-18°C. În plus, nu ar trebui depozitate în pungi de plastic și nici nu ar trebui spălate înainte de depozitare. De asemenea, roșiile verzi și cele coapte nu ar trebui amestecate între ele, arată Playtech.
Vezi și:
Cum să fierbi orezul pentru a fi mai gustos. Ingredientul care va schimba total aroma
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)