Nicolae Cristescu, bănuit că l-a sprijinit pe liderul interlop Petre Geamănu să-și pedepsească fratele mai mare, aflat la pușcărie. Sandu Geamănu a fost mutat, cu forța, la Penitenciarul Arad (EXCLUSIV)

Publicat: 11 08. 2021, 20:15
Actualizat: 11 08. 2021, 20:38

Nicolae Cristescu, fostul patron al Rapidului, este bănuit de procurorii DIICOT că l-ar fi ajutat pe Petre Geamănu să se răzbune pe fratele lui, Sandu Geamănu, după ce acesta a vorbit despre el în cadrul unui interviu difuzat de un post de televiziune. Ca urmare, Petre Geamănu ar fi dorit să-i dea o lecție și ar fi apelat la omul de afaceri, care, la rândul său, ar fi făcut demersuri pentru ca deținutul, la momentul respectiv încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, să fie mutat la Arad, departe de familie și de cunoscuți. Sandu Geamănu a fost scos miercuri din închisoare și adus la București, pentru audieri.

Nicolae Cristescu a fost ridicat de acasă, miercuri, după ce procurorii DIICOT au descins la 18 adrese din București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări coordonate de liderul interlop Petre Ilie, zis Petre Geamănu. Anchetatorii suspectează că Petre Geamănu ar fi coordonat mai multe recuperări de bani și ar comis fapte de cămătărie, după ce și-ar fi constituit una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din țară.

În acest context, spun surse judiciare, Nicolae Cristescu s-ar fi ocupat, în schimbul unor comisioane, de intermedierea unor plăți. În plus, acesta l-ar fi ajutat pe Petre Geamănu să se răzbune pe fratele său aflat în închisoare.

Condamnat la 27 de ani pentru o crimă comisă în 2012, Sandu Geamănu era încarcerat la Giurgiu. Recent, acesta a oferit un interviu pentru un post de televiziune, în timpul căruia a reclamat faptul că fratele lui, Petre, nu-l vizitează și nu-i trimite bani și pachete.

Petre Geamănu s-ar fi înfuriat și ar fi apelat la Cristescu să-l ajute să se răzbune. În consecință, deținutul ar fi fost urcat în autobuz și mutat la Penitenciarul Arad, foarte departe de soție și cei doi copii, care locuiesc la Chitila.

Sandu Geamănu a fost adus la București, pentru audieri

Miercuri, în contextul perchezițiilor, Sandu Geamănu a fost adus la București, pentru a fi audiat. Dincolo de transferul său la Penitenciarul Arad ar mai fi, spun sursele Gândul, o reclamație depusă pe numele lui Petre, care se referă la un presupus incident în urma căruia acesta din urmă i-ar fi luat banii unui nepot al lui Sandu Geamănu, din partea soției.

Sandu Geamănu este unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din țară. De numele său se leagă dosarul „Portbagajul”, când ar fi coordonat răpirea și torturarea unui hoț care furase jumătate de milion de dolari din portbagajul mașinii unui om de afaceri, dar și furtul mașinii patronului FCSB, Gheorghe Becali. În prezent, Sandu Geamănu execută o pedeapsă de 27 de ani de închisoare, după ce, în anul 2012, împreună cu trei locotenenți de-ai săi, ar fi omorât în bătaie un bătrân bogat, care refuzase să le spună unde și-a ascuns banii.

„La data de 11.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente al DGPMB și Serviciului Investigații Criminale al IPJ Ilfov efectuează 18 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, după eliberarea din penitenciar, un membru marcant al lumii interlope (Petre Geamănu – n.r.) a reușit să restructureze gruparea infracțională din care făcea parte anterior și a devenit liderul grupului, detașându-se astfel față de restul membrilor, prin puterea de a lua deciziile în momentele importante. Acesta a menținut coeziunea grupului infracțional, a atras noi membri și a consolidat relații cu persoane de notorietate din mediul infracțional.

Astfel, suspectul a atras în gruparea infracţională luptători, practicanți de sporturi de contact, ori alte persoane violente. În acest fel, acesta a reușit să coordoneze colectarea de sume de bani cu titlu de „taxă de protecție” ori ca „amendă”, au anunțat procurorii DIICOT.