O haită de LUPI a fost filmată în Transilvania. Imagini virale cu cele patru exemplare superbe de lup

Publicat: 12 10. 2023, 18:53

Lupii au început să iasă tot mai mult în căutarea hranei în Munții Apuseni. Imaginile virale cu o haită de lupi au fost surprinse în Parcul Național Apuseni.

Patru lupi în căutarea hranei au fost filmați de o cameră de supraveghere a faunei amplasată într-o pădure din Munții Apuseni.

În imaginile celor de la Romsilva din Parcul Național Apuseni se observă că lupii, în căutare de hrană, își fac apariția în zonele de boncănit la cerb, ritualul de împerechere al cerbilor care se desfășoară în fiecare toamnă.

După câteva secunde, lupii se fac nevăzuți. Imaginile sunt cu atât mai rare cu cât lupii trăiesc în haită și foarte rar pot fi admirați în zone puțin circulate.

Lupii parcurg zeci de kilometri în fiecare zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde din mobilitate, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Lupii pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră, au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate permițându-i să vâneze ziua și noaptea, scrie Romsilva pe pagina de Facebook.

Animalele sălbatice trăiesc în haită, iar cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani.

Uneori pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine bine stabilită, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupul (CANIS LUPUS) este o specie protejată prin lege în România. Datele oficiale de acum 3 ani arată că în România este o populație stabilă din această specie, de 2.500 până la 2.900 de lupi.

Ei sunt răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic, iar densitatea medie pe teritoriul României este de 1,95 lupi la 100 kilometri pătrați, potrivit Fundației Mondiale pentru Natura reprezentată în România (WWF România).

Sursa foto: Parcul Natural Apuseni