Omenia românilor, cap de afiș pe The New York Times: „Refugiaţii ucraineni în România găsesc adăpost şi un bun-venit din inimă”

Publicat: 16 03. 2022, 11:12

The New York Times a evocat, în ediția de luni, 14 martie 2022, omenia românilor, cu o fotografie cu o familie de refugiați aflată la Suceava. Jurnaliștii străini au realizat un articol despre refugiații găzduiți la hotelul omului de afaceri Ștefan Mandachi.

În fotografia de deschidere, realizată de Cristian Movilă, vedem o femeie refugiată din Ucraina, care își strânge copilul în brațe. Mama și fiul sunt cazați la hotelul lui Ștefan Mandachi, scrie adevărul.ro.

În materialul celor de la The New York Times sunt prezentați doi refugiați care au stat câteva zile la hotelul lui Mandachi, cu câinele și pisica lor, înainte de a pleca în Israel la fiul lor.

În interiorul articolului este tot o fotografie realizată de Cristian Movilă. Cu titlul „Refugiații ucraineni din România găsesc adăpost și un bun-venit din inimă pentru animalele de companie”, ziarul prezintă povestea lui Viktor și Rachel Busia și cu pisica Coco.

Ștefan Mandachi: „Incredibil! Pe prima pagină este o poză de la Hotel Mandachi”

Prima dată, refugiații au poposit la o biserică din Suceava, dar au plecat de acolo deoarece nu erau permise animalele de companie.

Cei doi refugiați au mers cu animalele de companie la Mandachi Hotel&Spa, unde au primit adăpost, masă și cazare.

Ștefan Mandachi, care deține deja opt câini, două pisici și doi porci, a aranjat cu un veterinar să vină la adăpost pentru a elibera pașapoarte animalelor de companie și pentru a le insera cipuri de identitate.

„Incredibil. Pe prima pagină a celui mai celebru ziar de pe pământ, New York Times, este o poză de la Suceava, din tabăra de refugiaţi de la Hotel Mandachi!”, a scris suceveanul Ștefan Mandachi, după ce a citit articolul din NYT.

Mandachi a cazat până acum peste 4.000 de refugiați, precum și peste 600 de câini și pisici.

Patricia Cohen, jurnalista care a realizat articolul despre refugiații din Ucraina primiți cu brațele deschise la Suceava, scrie pentru The New York Times încă din anul 1997, precizează sursa citată.