Ouă prăjite cu un gust perfect. Ce ingredient să adaugi în tigaie, înainte de a le prepara

Publicat: 24 02. 2025, 09:56
Actualizat: 24 02. 2025, 12:02

Ouă prăjite cu un gust perfect! Există un ingredient banal care poate fi adăugat în tigaie, atunci când prăjești ouă. Un celebru chef a explicat că este vorba despre un condiment care ar trebui pus în tigaie, în ulei, înainte de a adăuga ouăle. Iată despre ce este vorba!

Există o multitudine de moduri în care pot fi gătite ouăle și, desigur, acestea constituie un ingredient de bază pentru mai multe preparate. De data aceasta, însă, atenția este îndreptată asupra modului în care pot fi prăjite ouăle.

Dacă vrei ouă prăjite cu un gust perfect, atunci ai putea urma recomandarea unui cunoscut chef. Rebecca, chef și fondatoarea „The Practical Kitchen”, a explicat faptul că, uneori, pentru ca preparatul să aibă un gust delicios, ar trebui să fie utilizate altfel anumite condimente. De exemplu, în cazul ouălor prăjite, ar trebui să se adauge în tigaie, înainte lor, boia afumată.

Ouăle prăjite, printre alimentele consumate la micul-dejun / sursă foto: Envato

Ouă prăjite cu un gust perfect: secretul constă în boiaua afumată

Se poate adăuga boia afumată în ulei, înainte ca ouăle să fie prăjite. În momentul în care boiaua afumată intră în contact cu uleiul încins, aroma se va intensifica. Se vor elibera compuși solubili din grăsimi în condiment. Acest lucru face uleiul mult mai aromat, astfel încât veți obține un ou prăjit mai gustos, dar fără prea mult efort.

„Indiferent că servești ouă poșate, fierte sau prăjite, adaugi sare și piper, imediat ce albușul începe să se întărească. Atunci când gălbenușul se gătește și el, este dificil să mai adaugi, în interiorul său, sare și piper”, spune cheful. Însă, pentru un gust delicios, se poate adăuga boia afumată.

„Tehnica pare neconvențională, dar așa mă asigur că aroma de boia de ardei pătrunde cât mai mult în albuș și gălbenuș. În plus, când îți păstrezi gălbenușul mai moale, poți înmuia pâine prăjită în el, fără să simți nevoia de a mai adăuga sare”, a mai spus Rebecca, arată Express.co.uk.

V-ar putea interesa și:

Trucul care te ajută să gătești perfect broccoli congelat. Durează maximum 25 de minute

Un nutriționist recomandă o alternativă mai SĂNĂTOASĂ la omleta de dimineață: „E un produs imbatabil”

Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ