Rețetă de ciorbă de varză, preparatul tradițional care te poate ajuta să slăbești. Conține ingrediente naturale care oferă beneficii sănătății

Publicat: 27 03. 2025, 14:43
Rețetă de ciorbă de varză / sursă foto: Shutterstock

Rețetă de ciorbă de varză. Iată cum se pregătește, pas cu pas, acest preparat tradițional care te poate ajuta să slăbești. Felul de mâncare conține ingrediente naturale care oferă beneficii sănătății.

O rețetă de ciorbă de varză ar putea fi felul de mâncare pe care l-ați putea adăuga în dietă, dacă aveți în plan să scăpați de kilogramele în plus. Se cunoaște, deja, faptul că varza este folosită des în diete, având un aport caloric redus față de alte legume. De exemplu, 100 de grame de varză tocată ar avea în jur de 25-30 de calorii. De altfel, este o legumă recomandată pentru beneficiile sale nutriționale.

O astfel de rețetă ar putea fi consumată și în timpul postului.

Ingredientele pentru această rețetă de ciorbă de varză:

  • O căpățână de varză (mărime medie), tocată;
  • O ceapă (mărime mare);
  • Doi morcovi (mari, tăiați felii);
  • Doi ardei grași (tocați);
  • Trei tulpin de țelină (tocate);
  • Bulion de legume – 6 căni;
  • Usturoi – max. 2 căței tocați mărunt;
  • Cimbru – 1 linguriță;
  • Turmeric măcinat – o jumătate de linguriță (opțional);
  • Piper negru – o jumătate de linguriță;
  • Suc de lămâie – 1 lingură (opțional);
  • Sare.

Cum se prepară rețeta de ciorbă de varză. Toate legumele se spală, se curăță și se toacă. Apoi, se vor curăța și toca 2 căței de usturoi. Într-o oală se adaugă ulei de măsline (opțional), usturoiul tocat. Dacă nu dorești să folosești ulei, atunci toarnă bulionul de legume și puțină apă în oală. Se călesc ceapa și usturoiul (max. 4 minute), apoi se adaugă morcovii, țelina, ardeii. Se lasă la călit timp de 5 minute.

Apoi, se adaugă varza curățată și tocată și se lasă la călit, până textura sa se înmoaie. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și bulionul de legume și amestecă întreaga compoziție. Când mâncarea începe să fiarbă, presară cimbrul, turmericul, sarea și piperul negru, apoi amestecă. Ciorba de varză ar trebui să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute. Când legumele au fiert, mai poți adăuga o lingură de suc de lămâie și ierburi proaspete, arată Spynews.

Vezi și:

Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede

Rețetă mănăstirească cu gogoși de post. Ingredientul folosit de măicuțe pentru un aluat pufos

Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea

Trucuri eficiente pentru cele mai pufoase clătite de post. Ce tip de făină trebuie să folosești, de fapt

Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ