SAFE SPACE în incinta Grand Arena, București. Primul centru de consiliere și suport ANTIDROG public pentru adolescenți și părinți

Publicat: 17 04. 2024, 14:54
Actualizat: 17 04. 2024, 15:06

Primul centru de consiliere, exclusiv pentru adolescenții la risc de consum, adolescenții consumatori de droguri și familiile lor, se deschide în Bucuresti, în incinta Grand Arena din Sectorul 4. Inițiativa are suportul Primăriei 4 și expertiza Agenției Naționale Antidrog. La acest eveniment vor participa Daniel Băluță, primarul de la 4, și Ramona Dabija, directorul ANA.

În ceea ce privește domeniul drogurilor, Agenția Națională Antidrog desfășoară în rândul adolescenților, atât activități de prevenire, cât și activități de consiliere integrată pentru consumul și dependența de droguri. Programul “Safe Space” este unul de succes, tocmai de aceea deschiderea acestui nou sediu, cu sprijinul Primăriei Sector 4, va marca o nouă etapă în dezvoltarea serviciilor adresate adolescenților” – a subliniat Ramona Dabija, directorul ANA pentru Gândul.

Suport pentru copii și părinți

În noul spațiu, amenajat cu sprijinul Primăriei Sector 4 în cadrul parteneriatului instituțional, vor fi oferite servicii psiho-sociale, dar și consiliere preventivă de către 4 psihologi și 2 asistenți sociali ai Agenției Naționale Antidrog, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 18.00.

De asemenea, serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri-pediatri din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Profesor dr. Alexandru Obregia”.

Reamintim că Programul “Safe Space” este derulat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, iar anul trecut, la nivel național, specialiștii antidrog au oferit consiliere psiho-socială pentru 310 adolescenți și 181 părinți.

Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestui program pot apela numărul de telefon 0752.79.16.47 sau pot suna la Telefonul Copilului 116111.

Menționăm că ultimele studii realizate de specialiștii antidrog arată că 1 din 10 elevi au consumat cel puțin o dată un anumit tip de drog ilicit, iar 1 din 5 persoane au ajuns în serviciile de urgență ca urmare a consumului abuziv de medicamente.

Citiți și: ANA oferă ajutor gratuit copiilor dependenți de stupefiante. Cum ne învață specialiștii antidrog să ne învingem frica față de instituții

Oficial. Un elev din zece “S-A DROGAT” înainte de 16 ani. „SAFE SPACE”, suport gratuit și confidențial de la ANA pentru copii și părinți