Oficial. Un elev din zece “S-A DROGAT” înainte de 16 ani. „SAFE SPACE”, suport gratuit și confidențial de la ANA pentru copii și părinți

Oficial. Un elev din zece “S-A DROGAT” înainte de 16 ani. „SAFE SPACE”, suport gratuit și confidențial de la ANA pentru copii și părinți
Publicat: 15/02/2024, 16:39

Potrivit datelor celor mai recente studii realizate de Agenția Națională Antidrog în rândul populației școlare de 16 ani, unul din zece minori a consumat cel puţin o dată în viaţă un anumit tip de drog. Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare în inițierea consumului de droguri, conform specialiștilor ANA.

În întâmpinarea aceste provocări, joi reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, ai Avocatului Copiilor și Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție au avut o întâlnire de lucru, în vederea stabilirii aspectelor specifice de asistență și furnizării serviciilor pentru adolescenții la risc sau consumatori de droguri.

În cadrul activității, au fost analizate problemele întâmpinate de specialiști în furnizarea acestor servicii și au fost identificate soluții pentru depășirea acestora.

Drogurile, prezente în viața de zi cu zi

Totodată, a fost stabilit un calendar de implementare a măsurilor stabilite, având în vedere că dezvoltarea în siguranță a copiilor este prioritatea principala a celor trei instituții.

Drogurile sunt o realitate, nu doar în România, ci peste tot in lume, fiind prezente atât în viața de zi cu zi, cât și în mediul online.
Este datoria noastră, a adulților, să ne asigurăm că fiecare copil, indiferent de comunitatea în care trăiește, se dezvoltă sănătos si în siguranță.
Întâlnirea de astăzi face parte dintr-o serie de proiecte pe care Agenția Națională Antidrog le dezvoltă în acest an, alături de partenerii instituționali, ne-a declarat joi, în exclusivitate, Comisarul șef ANA, Ramona Dabija.

Suport al ANA pentru copii și părinți

Anul trecut, 310 minori incluși în proiectul „SAFE SPACE”, derulat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia ”Telefonul Copilului”, au beneficiat de consiliere psihologică. La nivel național, psihologii Agenției au desfășurat 736 şedințe de consiliere pentru minori și 177 sesiuni de prevenire realizate pentru adolescenții aflați la risc din cadrul sistemului de protecție a copilului.

Reamintim că „SAFE SPACE” este un proiect care poate fi accesat, gratuit și confidențial, de către toate persoanele care doresc asistență specializată, apelând numărul de telefon 0752.79.16.47 și linia Telefonul Copilului 116111.

Citiți și: Campanie concentrată împotriva stupefiantelor în licee. ANA, prefectul Capitalei și naționala de rugby: “Drogurile nu fac echipă cu viața ta“

Campanie antidrog fără precedent în România. În șase luni, ANA a consiliat peste 300 de mii de români în privința consumului de stupefiante

ANA oferă ajutor gratuit copiilor dependenți de stupefiante. Cum ne învață specialiștii antidrog să ne învingem frica față de instituții

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media