Suedia suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID

Publicat: 16 03. 2021, 13:02
Suedia suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID / Foto: Pixabay.com

Suedia se alătură statelor care suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, ca măsură de precauție.

Germania, Franța și Italia au anunțat luni că vor opri administrarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 după ce mai multe state au raportat posibile efecte secundare grave, în timp ce OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a precizat că nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect, scrie Reuters, citat de g4media.ro.

Agenția suedeză de sănătate publică a suspendat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca până la finalizarea anchetei EMA cu privire la posibilele reacții adverse.

Vecinele Danemarca și Norvegia au raportat cazuri izolate de hemoragii

Danemarca și Norvegia au raportat cazuri izolate de hemoragii, formare de cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite după vaccinarea cu AstraZeneca.

Agenția suedeză pentru produse medicale a anunțat luni că a înregistrat zece cazuri de cheaguri de sânge și unul cu nivel scăzut de trombocite, în rândul celor care s-au imunizat cu vaccinul AstraZeneca.

Letonia și Portugalia suspendă utilizarea serului de la AstraZeneca

Letonia a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, au anunțat luni autoritățile medicale de la Riga. Alte șase țări membre ale UE au luat aceeași decizie, în aceeași zi.

„Autoritățile sanitare din Letonia cer medicilor să nu utilizeze flacoanele deschise de vaccin AstraZeneca și să nu deschidă altele noi”, se arată într-un comunicat oficial, citat de AFP și g4media.ro.

Adeverința de vaccinare. Cum va fi verificat documentul / Arafat: „Te scutește de carantină”

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, luni seară, că adeverința de vaccinare are o semnătură electronică prin care se pot face verificări, pentru a vedea dacă persoana respectivă s-a vaccinat într-adevăr împotriva COVID-19. „Am întrebat colegii dacă are cod QR, dar, de fapt, are o semnătură electronică, deci ea este verificabilă, asta e clar şi am întrebat chiar colegii de la INSP şi au confirmat că această hârtie unde există un număr foarte lung acolo este ca şi o formă de semnătură electronică a acestei hârtii care arată clar cine, cum şi unde este vaccinat. Deci da, este verificabilă această adeverinţă”, a afirmat Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.