Țara care ia în calcul programul de lucru de patru zile pe săptămână / Are o comunitate uriașă de români!

Publicat: 07 12. 2020, 10:18
Țara care ia în calcul programul de lucru de patru zile pe săptămână / Are o comunitate uriașă de români! / Foto: Pexels.com

Guvernul spaniol analizează o posibilă scurtare a programului de lucru, cât și o reducere a săptămânii de lucru la patru zile, a anunțat vicepremierul Pablo Iglesias.

Guvernul Spaniei analizează propunerea unei scurtări a programului de lucru pentru a impulsiona angajările, scrie Digi24.ro, citând Bloomberg.

Ministerul Muncii analizează scurtarea săptămânii de lucru la patru zile!

Anunțul lui Iglesias vine la scurt timp după ce gigantul Unilever a anunțat că va testa o săptămână de lucru de patru zile în Noua Zeelandă, pentru a spori bunăstarea angajaților și a crește productivitatea.

Proiectul săptămânii de lucru de patru zile nu este nou, dar până acum nu a fost luat în serios la nivel global.

Acesta a revenit în actualitate după pandemia de Covid-19, care a „paralizat” companii întregi în lume.

Doru Dima, analist cariere, despre candidații care nu primesc feedback de la angajatori: „Dacă vrei să fii recrutor, trebuie să ai bun simț…”

Jumătate dintre cei care au aplicat pentru un job în ultima perioadă nu au primit feedback de la angajator. Doru Dima, analist cariere, a comentat, pentru GÂNDUL LIVE, această „modă” în rândul companiilor.

„Dacă vrei să fii recrutor, trebuie să ai bun simț, nu studii. Peste 90% dintre companiile românești nu au nicio treacă cu ceea ce înseamnă recrutarea.

Cei de acolo nu cunosc exact cum se desfășoară un astfel de proces, bazându-se doar pe interviu, care are performanță 16%!

Nu au cultura necesară de a oferi feedback tuturor celor care aplică. Ar trebui să aibă tehnologiile necesară astfel încât fiecare om, dacă a aplicat pentru un job, să i se spună de ce a fost respins.

Selecția în foarte multe companii se desfășoară după ureche, ca și rezultatele companiilor.

Mai nou, pentru că nu mai sunt studii salariale, anunță poziții de recrutare pe care nu intenționează să le ocupe, ci vor doar să stea de vorbă cu acei oameni, ca să vadă care ar fi salariile, astfel încât să se întoarcă la proprii angajați – dacă nu vă convine, avem oameni care ar veni pe 60% din cât luați voi.