Televizorul ne poate afecta sănătatea psihică şi fizică. Psihiatru: „E posibil să se atrofieze creierul, încetul cu încetul”

Publicat: 02 06. 2021, 10:08
Actualizat: 02 06. 2021, 10:18
FOTO cu caracter ilustrativ - Pixabay.com

Televizorul, folosit de aproximativ 90% dintre români, poate deveni foarte nociv asupra sănătăţii fizice si mentale. Cercetătorii americani afirmă că orele petrecute în plus în faţa televizorului afectează sănătatea creierului.

Vizionarea excesivă a televizorului poate provoca declin cognitiv, astfel că experţii recomandă alegerea unei activități care să înlocuiască TV-ul.

E bine să nu-şi relaxeze prea mult creierul, să nu lâncezească, şi să-şi găsească activităţi cât mai plăcute, cât mai active care le ţine creierul în priză. Statul la televizor şi primitul informaţiilor pe tavă pot duce la o plafonare psihică. E posibil să-şi atrofieze creierul, încetul cu încetul”, spune psihiatrul Cozmin Mihai, citat de Mediafax.

Românii, „campioni” la uitatul la televizor

Un studiu efectuat în 2019 de SES ASTRA arată că în România timpul petrecut în faţa televizorului este foarte ridicat, de aproximativ 90%. În medie, un român se uită la televizor timp de 3,3 ore în timpul săptămânii, iar în weekend 3,7 ore.

Tinerii, petrec cu o oră mai puţin decât adulţii de peste 55 de ani, în faţa marelui ecran, înclocuindu-l cu smartphone-ul.


Citește și:

Cum se sărbătorea Ziua de 1 Iunie pe vremea lui Ceaușescu: Disciplină, muncă și cântece patriotice (FOTO)

Cum poți să scapi de frigiderul, aragazul sau televizorul vechi

Cum arată noile platouri ale B1 TV. Televiziunea trece la emisia HD | FOTO, VIDEO