Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria

Publicat: 24 11. 2022, 17:18
Actualizat: 24 11. 2022, 17:20
Foto: Pexels.com

Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor majore la sistemul energetic cauzat de bombardamentele armatei ruse. Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina a anunațat, joi, că punctele de trecere a frontierei cu România și Ungaria au fost închise.

”Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei în legătură cu atacurile aeriene asupra infrastructurii civile, care au aruncat din nou orașele ucrainene în întuneric și frig, în timp ce se instalează iarna.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii.

Rusia a lansat miercuri un șir de rachete pe teritoriul Ucrainei, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

Ce sancțiuni a primit Rusia în urmă cu o lună

Liderii Uniunii Europene au cerut de nenumărate ori Rusiei să înceteze imediat acţiunile militare, să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare din Ucraina şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

La data 6 octombrie, Uniunea Europeană a adoptat al 8-lea pachet de sancţiuni contra Moscovei.

Acesta include: – un plafon al preţurilor legat de transportul maritim al petrolului rusesc pentru ţările terţe; extinderea listei produselor restricţionate care ar putea contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei;

– interdicţia privind comerţul cu arme, arme de foc pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare;

– interdicţia privind importurile de produse siderurgice din Rusia; interdicţia de a furniza Rusiei servicii de arhitectură şi inginerie, precum şi servicii de consultanţă în domeniul informatic şi servicii de consultanţă juridică;

– includerea pe lista neagră a unui număr suplimentar de 30 de persoane implicate în organizarea de „referendumuri” simulate şi şapte entităţi care sprijină efortul de război, cum ar fi Kalaşnikov, potrivit Agerpres.ro.