Uniunea Europeană se pregătește să sancționeze și mai mult Rusia. Ursula Von der Leyen: „O lovim acolo unde o doare”

Uniunea Europeană se pregătește să sancționeze și mai mult Rusia. Ursula Von der Leyen: „O lovim acolo unde o doare”
Ursula von der Leyen / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/11/2022, 13:21

Uniunea Europeană lucrează la ”foc intens” la al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat joi președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În timpul unei vizite în Finlanda, Ursula von der Leyen a anunțat că urmează noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa astăzi că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă la Helsinki.

„Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu G7 şi cu alţi parteneri majori. Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar”, a mai spus şefa executivului UE.

Uniunea Europeană a condamnat ferm atât decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte zonele necontrolate de guvern din Doneţk şi Lugansk, cât şi agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Totodată, UE a condamnat și implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii Uniunii Europene au cerut de nenumărate ori Rusiei să înceteze imediat acţiunile militare, să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare din Ucraina şi să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Ce sancțiuni a primit Rusia în urmă cu o lună

La data 6 octombrie, Uniunea Europeană a adoptat al 8-lea pachet de sancţiuni contra Moscovei.

Acesta include: – un plafon al preţurilor legat de transportul maritim al petrolului rusesc pentru ţările terţe; extinderea listei produselor restricţionate care ar putea contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei;

– interdicţia privind comerţul cu arme, arme de foc pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare;

– interdicţia privind importurile de produse siderurgice din Rusia; interdicţia de a furniza Rusiei servicii de arhitectură şi inginerie, precum şi servicii de consultanţă în domeniul informatic şi servicii de consultanţă juridică;

– includerea pe lista neagră a unui număr suplimentar de 30 de persoane implicate în organizarea de „referendumuri” simulate şi şapte entităţi care sprijină efortul de război, cum ar fi Kalaşnikov, potrivit Agerpres.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase