Ultima oră! Lista spitalelor din Capitală care vor asigura asistență medicală de urgență de Sf. Andrei și Ziua Națională

Publicat: 25 11. 2020, 12:24
Gest extrem! Un medic ATI s-a sinucis la 28 de ani

Nouă spitale din Capitală și Serviciul de Ambulanță vor asigura asistența medicală de urgență pe 30 noiembrie și 1 decembrie, zile libere, când se sărbătoresc Sf. Andrei și Ziua Națională a României. DSP București a publicat lista spitalelor care vor îngriji urgențele.

Cele nouă spitale de adulți și copii sunt:

Spitalul Clinic de Urgentă Bucureşti
Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar
Spitalul Clinic de Urgentă „Sfântul Pantelimon”
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”
Spitalul Clinic de Urgenţă ” Bagdasar-Arseni”
Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri
Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie”

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru, iar în cele două zile va asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală, potrivit unui comunicat DSP București.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura şi un serviciu de gardă permanent la telefon 021/9462.

Medicul Adrian Marinescu, despre ce se întâmplă de fapt la „Matei Balș”, după apariția imaginilor cu pacienți pe holuri: „În toate spitalele care sunt în circuitul COVID e practic aceeași situație!”

Pe rețelele de socializare au apărut imagini de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în care apar pacienți care stau pe scaune pentru a primi oxigen sau zac pe paturi de campanie pe holuri. Medicul infecționist Adrian Marinescu, care lucrează în acest spital, susține că situația este într-adevăr reală și că se regăsește la mai multe spitale din țară care fac parte din circuitul COVID.

Medicul infecționist Adrian Marinescu explică faptul că pacienții sunt tratați pe holuri pentru că nu mai există locuri în saloane iar spitalale din Capitală sunt aglomerate, astfel încât personalul medical a trebuit să improvizeze o soluție astfel încât bolnavii să primească tratamentul necesar până când se eliberează paturile din saloane sau sunt trasferați la alte unități.