Viceprimar din Bacău, „palmă” la adresa locuitorilor orașului. Edilul a ieșit în fața Primăriei să curețe zăpada pentru a da un exemplu

Publicat: 08 12. 2020, 17:11
Viceprimar din Bacău, „palmă” la adresa locuitorilor orașului. Edilul a ieșit în fața Primăriei să curețe zăpada pentru a da un exemplu

Unul dintre cei doi viceprimari ai Bacăului a pus mâna pe lopată și s-a apucat de deszăpezit trotuarul din fața primăriei.

Demersul lui Cristian Ghigheș vine ca un protest față de băcăuanii care au preferat să admire peisajul alb, în loc să-și îndeplinească obligațiile de a deszăpezi intrările în bloc sau trotuarele din fața magazinlor, așa cum prevede o hotârâre de Consiliu Local.

„Hai afară la zăpadă! Iarna începe să îşi intre în drepturi, aşa că ţin să vă amintesc că, pentru protejarea pietonilor, toţi proprietarii şi chiriaşii trebuie să aibă grijă să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarul din faţa magazinului, blocului, casei etc, precum şi ţurţurii de la streşini”, a declarat viceprimarul Cristian Ghingheș.

Curățarea zăpezii din fața caselor, obligatorie

Pe lângă pericolele la care se expun în perioada iernii, entorse, fracturi şi chiar traumatisme cerebrale din cauza gheţii de pe străzi şi trotuare, la nivelul Bacăului există o hotărâre de Consiliu Local prin care cei care nu respectă obligațiile sunt sancționați de Poliţia Locală.

„Persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure și să păstreze curățenia în jurul incintelor, a străzilor și a trotuarelor din jurul incintelor, să curețe zăpada de pe trotuare, să îndepărteze gheața și țurturii de la streșini, pentru asigurarea circulației normale a pietonilor”, se arată în HCL 223/2001, art. 2, lit. e.

Pentru nerespectarea acestor obligații, amenda minimă este de 600 de lei și poate ajunge la 1.200 de lei.

„Vă garantez că Poliția Locală, față de alte perioade și mandate, are acum mână liberă în acordarea de sancțiuni celor care le merită. Am vorbit serios când am spus că orașul are nevoie și de ordine și disciplină, nu doar de proiecte și servicii publice de calitate. Primăria intervine la acest moment pe străzi și pe porțiunile publice ale trotuarelor cu autospeciale de deszăpezire – atât cu cel proprii, cât și cele contractate pe fiecare lot în parte, în toate zonele oraşului. De asemenea, zeci de angajați ai Direcției de Salubrizare Agrement Parcuri încearcă să mențină aleile și căile de acces cât mai curate. Dacă vrem ca orașul să fie sigur și curat pentru toţi cetăţenii, trebuie să fim conștienți că responsabilitatea bunei gospodăriri revine, în parte, fiecăruia dintre noi!”, a încheiat viceprimarul Ghingheș.