Primarul Bacăului anunță referendum local, cu ocazia alegerilor parlamentare, pentru strategia de sănătate publică a orașului 

Publicat: 07/11/2020, 00:16
Actualizat: 07/11/2020, 00:29

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a anunțat că intenționeză să stabilească o strategie de sănătate publică pentru municipiul Bacău, care va fi supusă aprobării printr-un referendum.

Edilul consideră că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt momentul potrivit, pentru a afla dacă băcăuanii își doresc o astfel strategie, care implică restricții suplimentare. Printre noile reguli: mai puțini călători în autobuze, care vor fi păziți (numărați) de un polițist local.

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu

Voi înființa consiliu consultativ asupra sănătății publice, care va avea rolul de a contura în cel mai scurt timp o strategie publică de sănătate pentru municipiul Bacău. Din păcate, încă mai sunt persoane care nu cred în virus sau alții care refuză să respecte câteva măsuri de protecție. Ne gândim la sănătatea băcăuanilor, la viitorul educației, dar și la sănătatea mediului economic. E important pentru viitorul financiar al comunității. În acest sens, vom implementa strategia publică și voi iniția un referendum public, în paralel cu alegerile parlamentare. Vrem să aflăm de la băcăuani dacă sunt de acord ca Primăria să pună în aplicare această strategie, pe care o vom face publică, ca să creăm premisele pentru o revenire la normal, în cel mai scurt timp”, a declarat primarul Viziteu.

Măsuri restrictive suplimentare

Strategia va fi prezentată în Consiliul Local, inclusiv întrebările ce vor fi adresate la referendum. Primarul Bacăului e de părere că actualele restricții nu au avut rezultatul așteptat, iar prin intermediul strategiei de sănătate publică a Bacăului să poată pune în aplicare alte măsuri restrictive față de cele existente. Totul, dacă băcăuanii vor fi de acord la referendum.

Lucian Stanciu Viziteu: „Mai puțini călători în autobuze”

Transportul în comun este una dintre țintele primarului, care spune că oamenii nu respectă distanțarea sau purtarea măștii, și atunci se impun noi restricții.

Vom putea impune ca numărul de pasageri să fie limitat, iar cei care nu vor să poarte masca corect să fi invitați să coboare din autobuz la următoarea stație de către un polițist local, care va fi prezent în fiecare autobuz pentru a asigura respectarea măsurilor”, a afirmat edilul.

Cu alte cuvinte, noul primar al Bacăului le cam caută nod în papură polițiștilor locali și vrea să-i pună la treabă, fiind nemulțumit că nu prea dau amenzi…

Instanțele și parchetele din Bacău, focare de infecție cu COVID-19: ”Nu a fost efectuată nicio anchetă epidemiologică, activitatea continuă până când vom fi cu toții infectați!” (SURSE)

Situație alarmantă la nivelul instanțelor și parchetelor din Bacău, acolo unde – potrivit surselor noastre – noul coronavirus face ravagii, iar Direcția de Sănătate Publică demonstrează o ”superficialitate” greu de înțeles.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial trage un semnal de alarmă, în acest context medical deosebit de periculos, și transmite că noul coronavirus a făcut, din nefericire, o victimă în rândurile personalului din sistemul judiciar.

O tânără grefieră de la Tribunalul Bacău, în vârstă de numai 48 ani, mamă a unui copil de 14 ani, a murit în urma infecției cu COVID-19.

Sindicaliștii Dicasterial acuză guvernul că este „ineficient și incapabil să identifice cele mai bune soluții” pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitatea citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase