Robert Sighiartău, șef de campanie la EUROPARLAMENTARE pentru PNL. Inițial, Vasile Blaga era vizat pentru ocuparea funcției

Redactor:
Diana Grigore
Robert Sighiartău, șef de campanie la EUROPARLAMENTARE pentru PNL. Inițial, Vasile Blaga era vizat pentru ocuparea funcției
Biroul Executiv al PNL l-a numit luni pe Robert Sighiartău în poziția de șef de campanie pentru europarlamentare, la propunerea lui Ludovic Orban, au declarat surse pentru MEDIAFAX. Inițial, Vasile Blaga era vizat pentru ocuparea acestei funcții.

Membrii Biroului Executiv al PNL l-au ales, luni, cu unanimitate de voturi, pe Robert Sighiartău pentru a ocupa funcția de șef de campanie în alegerile europarlamentare.

„Ludovic Orban l-a propus pe Robert Sighiartău pentru funcția de șef de campanie la europarlamentare. A fost ales cu unanimitate de voturi”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul partidului.

 

Sursele citate susțin că, inițial, Vasile Blaga ar fi trebuit să fie propus pentru funcția de șef de campanie.

De asemenea, liberalii au amânat validarea în Biroul Executiv și ședința Biroului Politic Națională, validarea listei pentru alegerile europarlamentare, pentru că actualii eurodeputați, înscriși în competiție pentru un nou mandat, nu vor putea participa la reunini, deoarece vor fi la Bruxelles.

În contextul în care PNL a anunțat public sprijinirea candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, europarlamentarii PNL vor susține acest lucru, în condițiile în care fosta-șefă a DNA urmează să fie audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European la sfârșitul lunii februarie au explicat sursele citate, pentru MEDIAFAX.

 

Procesul de selecție pentru șefia Parchetului European urmează să fie finalizată până la finele lunii martie.

Nici Vasile Blaga, unul dintre candidații eligibili la europarlamentare nu poate participa, din motive personale, la reuniunile de luni ale forurilor statutare ale PNL, iar un alt candidat Gheorghe Falcă nu va fi prezent din cauza unor probleme de sănătate, primarul Aradului fiind internat în spital, potrivit surselor menționate.

Prin urmare, audierea candidaților pentru europarlamentare și validarea listei PNL vor fi amânate cu aproximativ două săptămâni.

Potrivit surselor citate, liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureșan (europarlamentar PNL), Vasile Blaga, Cristian Bușoi (europarlamentar PNL), Daniel Buda, Adina Vălean (europarlamentar PNL), Gheorghe Falcă și Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Chiar dacă fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

 

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să își fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

În acest context, sursele menționate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareș Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condițiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

foto: cdep.ro

×
Inchide