Alegeri locale 2016 – Cluj: Victorie deplină a liberalilor în Cluj: Emil Boc câștigă al patrulea mandat de primar, PNL are majoritatea primăriilor din județ, domină în Consiliul Județean și în consiliile locale

Alegeri locale 2016 - Cluj: Victorie deplină a liberalilor în Cluj: Emil Boc câștigă al patrulea mandat de primar, PNL are majoritatea primăriilor din județ, domină în Consiliul Județean și în consiliile locale
Emil Boc, primarul Municipiului Cluj, la alegerile locale din 2016
Publicat: 28/08/2020, 16:11

Emil Boc a câştigat fără emoții al patrulea mandat la Primăria Clujului în 2016, cu 64,76% dintre voturi, iar liberalii au dominat județul după alegerile locale, obținând majoritatea mandatelor de primar, consilieri locali și de consilieri județeni. PNL și-a adjudecat și șefia Consiliului Județean (Alin Tișe). PSD a ales să nu lanseze un candidat propriu în Cluj, în schimb a anunțat sprijinul pentru independentul Octavian Buzoianu, susținut de mai multe partide (ALDE, UNPR, PRM și PNȚCD). Cu toate acestea, Buzoianu obține doar puțin peste 8% dintre voturi, fiind devansat inclusiv de candidatul UDMR, Anna Horvath, care a obținut peste 12% dintre voturi. 

PSD a ales să nu lanseze un candidat propriu într-o campanie lipsită de șanse reale pentru stânga

Liberalii și-au recâștigat în forță dominația politică la Cluj, unde rezultatul alegerilor a fost categoric în favoarea dreptei. Astfel, PSD a ales să nu lanseze un candidat propriu la Primăria Municipiului Cluj într-o campanie lipsită de șanse reale pentru stânga, susținându-l pe Octavian Buzoianu (om de afaceri și fost director al fabricii Ursus – independent). PSD Cluj și-a anunțat susținerea după ce a renunțat la candidatura Aureliei Cristea, care a devenit cunoscută după ce, în calitate de deputat, a inițiat legea care interzice fumatul în spații publice.

Emil Boc, reales pentru al patrulea mandat la primărie

După o campanie electorală destul de previzibilă, Emil Boc, reales cu o majoritate zdrobitoare în funcția de primar al Clujului, le-a mulţumit clujenilor că l-au votat şi într-o emisiune live pe Facebook.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor, din suflet, pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o ieri cu ocazia votului pentru alegerile locale. Din aproximativ 100.000 de voturi valabil expirmate pentur funcţia de primar am primti 64.311 voturi, după calculele mele. E un lucru care mă onorează, mă obligă şi mă responsabilizează enorm. (…) Vreau să vă mulţumesc celor care mi-aţi scris până târziu, aseară. (…) şi să vă asigur că sunt conştient de onoarea pe care mi-aţi făcut-o şi împreună cu echipa PNL sperăm să nu vă dezamăgim“, a afirmat primarul reales al Clujului, Emil Boc.

La Cluj, PSD a renunțat la o retorică electorală agresivă, preşedintele PSD Cluj, declarând la acel moment doar că „se poate și mai bine”, cu argumentul unei „echipe tinere”

„Am votat pentru o schimbare la nivelul municipiului Cluj-Napoca. O echipă tânără şi profesionistă care va avea o altă abordare la nivelul administraţiei locale. În ultima perioadă am discutat cu mai mulţi cetăţeni şi toţi mi-au spus că în Cluj-Napoca se poate şi mai bine. Administraţia a fost depăşită de oraş!”, a afirmat liderul PSD Cluj Remus Lăpuşan la alegerile din 2016.

PNL a recuperat în Cluj pierderile din 2012, între care și șefia Consiliului Județean

Liberalii și-au adjudecat o majoritate netă în Consiliul Local Cluj, cu 17 mandate, urmați de UDMR (5 mandate) și de PSD-ALDE (5 mandate).

PNL a recâștigat și Consiliul Județean, cu 18 mandate, urmat de PSD (12 mandate) și de UDMR (7 mandate). Șefia CJ Cluj a revenit liberalului Alin Tișe,

Liberalii au dominat și în privința mandatelor de primar, câștigând 37 de primării, urmați de social-democrați cu 33 de mandate la primăriile din județ.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?