Candidații exotici la alegerile locale din România: de la Florin Călinescu și tătăl Loredanei Groza la campioana mondială Miss Bikini!

Redactor:
Ina Stoica

Lumea politică românească a intrat în ultimele decenii într-o eră a spectacolelor. Această scenă improvizată a politicii românești a fost populată cu nenumărate personaje cu cariere neobișnuite sau parcursuri profesionale ceva mai atipice.

De la prezentatori TV, la actori și poeți, la showman de televiziune, fiecare a încercat să facă o figură cât mai aleasă pe această scenă.Mulți dintre ei sunt actori la bază, meserii care în epoca spectacolului oferă politicii o savoare unică. Dacă vorbim de Florin Călinescu, Claudiu Bleonț sau Bogdan Stanoevici, vorbim despre candidați care îmbracă această haină a exotismului în politică.

Era spectacolului

Politica a intrat într-o eră a spectacolului, acest fapt este dovedibil și dacă analizăm campaniile politicienilor atât la nivel local, cât și național. Această nouă etapă în marketing politic implică foarte multă imaginație din partea candidaților, iar candidații români nu fac excepție acestei reguli, ci o întregesc.

GÂNDUL.ro a adunat șase astfel de exemple care au intrat în cursa pentru alegerile locale din luna septembrie.

Florin Călinesc: de la showman de televziune la Primărie

Florin Călinescu este un actor de teatru și film și a dovedit de-a lungul timpului un act artistic calitativ. Dincolo de această meserie, el a îmbrățișat și o carieră în televiziune devenind un fenomen prin emisiunea Chestiunea Zilei. Figura și imaginea lui au supraviețuit până astăzi, Călinescu fiind prezent la diverse emisiuni televizate, precum și în mediul online unde, în ultimii ani și-a intensificat discursul politic.

Actorul Florin Călinescu s-a înscris în cursa electorală din 27 septembrie 2020, pentru obținerea unui mandat de primar general al Bucureștiului din partea Partidului Verzilor. Acesta a candidat, la alegerile parlamentare din 2008, din partea PNL Argeș, însă nu a obţinut mandatul de senator, iar ulterior a fost exclus de liberali din partid.

Anunțul candidaturii sale a fost făcut de  prim-vicepreședintele Partidului Verde, Cristian Soare, care a precizat că înscrierea candidaturii s-a făcut în ultima zi.

Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei.” – a anunțat Soare pe Facebook.

Adriana Bahmuțeanu vrea la Sectorul 1

Adriana Bahmuțeanu cunoscută pentru emisiunile ei mondene, cât și pentru viața sa intimă care a devenit o idilă mondenă, a rămas în memoria românilor ca un personaj extrem de colorat și pestriț.Emisiunile sale au avut un real succes în rândul publicului, precum și divorțurie repetate și televizate cu omul de afaceri și fostul politician Silviu Prigoană. Acum s-a înscris în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Sectorului 1.

Este cel mai bogat sector al Capitalei, dar și cel mai văduvit, de asta vreau să candidez. Sunt susţinută de Partidul Ecologist Român. Lângă mine este şi președintele partidului. Am decis să candidez pentru că toţi cei care au fost până acum la sectorul 1 s-au concentrat pe probleme, nu pe soluţii. Eu vin de pe stradă, lucrez în sectorul 1, cunosc problema din interior şi al soluţiile potrivite”, a declarat Adriana Bahmuţeanu, la România TV.

Bogdan Stanoevici, de la Circ la Primărie

Bogdan Stanoevici revine în bătălia electorală și candidează la Primăria București, după ce anul trecut își propusese să devină președintele Românie. Actorul și fostul director al Circului Metropolitan a fost în trecut și ministru pentru Românii de Pretutindeni.

Acesta a fost demis de la conducerea Circului Metropolitan anul acesta, deoarece Corpul de Control a identificat un „management defectuos” și folosirea ineficientă a fondurilor publice.

Claudiu Bleonț vrea la Primăria din Beliș

Actorul de teatru și de film Claudiu Bleonț s-a înscris la liberali și va candida la Primăria Beliș, o comună din județul Cluj. Un actor extrem de versatil în rolurile sale, cunoscut publicului și pentru ieșirile sale neobișnuite, spre exemplu, momentul din 2011 în care s-a dezbrăcat în fața jurnaliștilor.

Într-un mesaj postat pe Facebook, actorul a spus că a discutat în acest sens cu mai mulți lideri ai PNL, inclusiv cu președintele acestui partid, Ludovic Orban.

Poziția pe care proaspăt mi-am asumat-o, aceea de candidat la Primaria Beliș, o comună de munte de lângă Cluj, m-a adus în fața oamenilor, am intrat în curțile lor, i-am privit în ochi și le-am aflat nevoile. Dar nu am vrut nicio clipă sa fiu “un alt politician” care doar promite că va rezolva…Așa că folosindu-mă de tot ceea ce reprezint eu, Claudiu Bleonț, am luat la rând ministerele, am deschis uși, am pus întrebări și am căutat soluții. Pentru că pentru moți cuvântul dat și mâna strânsă sunt mai valoroase decât orice hârtie și au greutatea morală a unei certitudini – ai promis că faci, atunci trebuie să faci”, a declarat Claudiu Bleonț.

Olivia Stan, campioana mondiană la bikini fitness, în cursă pentru Primăria Rădăuți

Un nume nou în politică este cel al Oliviei Stan, o campioană mondială la bikini fitness cu premii la concursurile din Statele Unite ale Americii. Tânăra de 33 de ani candidează pentru funcția de primar în Rădăuți.

Olivia Stan a fost plecată mai mulți ani în Anglia, însă a decis să se întoarcă acasă, în Rădăuți, pentru a ”reînvia” orașului. Absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă și a Facultății de Arte din Bucureșt va candida ca independent la primăria Rădăuți.

 Sunt neafiliată politic și doresc să candidez la funcția de primar al municipiului Rădăuți ca și candidat independent. Știu că pentru mulți ar părea că sunt prea tânără, dar vă asigur, mai ales pe cei ce nu mă cunosc, că tot ceea ce mi-am propus în viață până acum am dus la bun sfârșit”, a declarat tânăra pentru Monitorul de Suceava.

Vasile Groza, tatăl Loredanei Groza, va candida la Consiliul Local Oneşti, la 83 ani!

Pe plan local, un candidat-surpriză la consiliul local Onești este poetul Vasile Groza, tatăl cântăreței Loredana Groza. Scriitorul candidează pe lista lui Laurenţiu Neghină, din partea PMP.

Pentru că politica din spatele calculatorului, sau de pe Banca din faţa blocului nu are niciodată o finalitate şi pentru că iubesc Oneştiul, am hotărât să trec la un alt nivel drept pentru care m-am alăturat lui Laurentiu Neghina pentru a pune umărul la dezvoltarea ONEŞTIULUI.Îl ştiu de mic pe Laurenţiu, ştiu de unde a plecat şi unde a ajuns prin muncă cinstită. Este un om realizat atât în plan familial cât şi financiar. Şi pentru că pe un om îl caracterizează faptele, îmi dă încrederea că Laurenţiu va pune întreaga sa experienţă în slujba comunităţii. M-am alăturat lui Laurenţiu Neghină cu încrederea că experienţa mea va fi de bun augur în luarea unor decizii corecte în cadrul Consiliului Local Oneşti. Să fie într-un ceas bun!” , a scris Vasile Groza pe Facebook.

Citește Și Cu ce averi ”vin” candidații la Primărie: case de vacanță la Hollywood, bijuterii, tablouri și ceasuri de zeci de mii €

 

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
ALERTA ALIMENTARĂ! PRODUS PERICULOS! Clienții sunt rugați să se întoarcă URGENT la case dacă l-au...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide