Rezultate finale: Ei vor fi „stăpânii” marilor orașe din România în următorii patru ani! Ce rezultate au obținut și pe cine au bătut la alegerile locale!

Rezultate finale: Ei vor fi „stăpânii” marilor orașe din România în următorii patru ani! Ce rezultate au obținut și pe cine au bătut la alegerile locale!
Cum putem vota în siguranță în 6 decembrie: Sfaturile lui Rafila
Publicat: 09/10/2020, 15:30
Actualizat: 09/10/2020, 18:46

Gândul.ro vă prezintă azi rezultatele finale ale alegerilor locale din acest an din orașele-reședință de județ din țara noastră. Publicăm astfel rezultatele finale din cele mai mari orașe din România, ce candidați au câștigat marile primării, cu ce procent, și care au fost următorii clasați, adică cei învinși și din ce partide provin aceștia! Datele sunt culese de pe platforma Roaep – Autoritatea Electorală Permanentă.

Aceștia sunt primarii marilor orașe din România, precum și rezultatele alegerilor locale:

Arad

Călin Bibarţ (PNL) a obţinut 33,68% din voturi în cursa pentru Primăria Arad, fiind cu 2.738 de voturi în faţa principalului contracandidat, senatorul Adrian Wiener (USR PLUS), în timp ce senatorul PSD Mihai Fifor (Alianţa PSLC) a obţinut 7.108 voturi.

Alba Iulia

La Alba Iulia Alba, noul primar Gabriel Pleșa (USR PLUS) a fost ales cu 36,81% din numărul voturilor, la o prezență la vot de 35,97%. Următorii clasați au fost Paul Voicu (PNL) și  Gheorghe Stanciu (PSD)

Pitești

Piteștul a fost câștigat de PSD, prin candidatul Cristian Gentea, care a obținut 34,82%. Următorii clasați au fost Sorin Apostoliceanu de la PNL și Ionuț Moșteanu de la USR PLUS.

Bacău

Primăria Bacău a fost câștigată de Daniel Stanciu (PNL – USR – PLUS) cu 29,32%, urmat de Sergiu Sechelariu și Cosmin Necula.

Oradea

Orașul Oradea a fost câștigat cu un scor extrem de mare, de peste 70% de către Alin Birta, de la PNL. Ceilalți candidați de pe următoarele locuri au fost Zolta Cseke (Uniunea maghiarilor) și Emilian Pavel (PSD)

Bistrița Năsăud

Aici a câștigat Ioan Turc (PNL – USR PLUS), cu un scor de aproape 42 %. Pe următoarele locuri s-au clasat Marius Niculae și Ionuț Simionică.

Botoșani

Orașul Botoșani a fost câștigat de PSD, prin Ionuț Andrei, care a obținut un scor de 37,10%, urmat de Mugurel Flutur (PNL) și Marcel Gheorghiță (USR PLUS).

Brăila

La Brăila a câștigat Marian Dragomir de la PSD, cu 63%, urmat de Lucian Căprariu (PNL) și Cristian Isvoranu (USR PLUS).

Brașov

Aici a câștigat useristul Allen Coliban, cu 42%, urmat de George Scripcaru (PNL) și Florin Orțan (PSD).

Cluj

Clujul a fost adjudecat de către Emil Boc, cu un scor foarte mare, de 74,76%, urmat de Emanuel Ungureanu (USR PLUS).

Constanța

Aici a câștigat Vergil Chițac de la PNL cu 28,49%, urmat de Stelian Ion de la USR Plus și de către Decebal Făgădău, de la PSD.

Craiova

Olguța Vasilescu de la PSD a câștigat Craiova, cu un scor de 34,29%, urmată de Nicolae Giuglea de la PNL și de Antonie Solomon de la Partidul Ecologist.

Galați

Galațiul a fost câștigat de către Florin Pucheanu de la PSD, cu un scor de 59,19%, urmat de Ionel Rodeanu (USR) și Cătălin Cristache (PMP).

Giurgiu

Acest oraș a fost adjudecat de către Adrian Valentin Anghelescu de la PNL, cu un procent de 42,54%, urmat de Marian Măroiu de la PSD și Nicolae Barbu de la Pro România.

Slobozia

Orașul din Ialomița a fost câștigat de către Dragoș Soare de la PNL, cu un scor 31,09 %, urmat de Alexandru Potor (PSD) și de Nicolae Mocioniu de la Pro România.

Iași

Cel mai mare oraș din Moldova a fost recâștigat de Mihai Chirica, trecut la PNL, cu scorul de 42,01%, urmat de Cosette Chichirău (USR PLUS) și Camelia Gavrilă de la PSD.

Baia Mare

Orașul din Maramureș a fost câștigat de Cătălin Cherecheș ( ALIANȚA ELECTORALĂ COALIȚIA PENTRU MARAMUREȘ CMM) care a luat 41,54 % di voturi,  urmat de Mircea Cirț de la PNL și Dan Ivan de la USR PLUS.

Drobeta Turnu Severin

Orașul din Mehedinți a fost câștigat de către Vasile Screciu de la PSD (40,38%). Următorii clasați au fost Olimpiu Cîrjan de la PNL și Constantin Gherghe de la Pro România.

Târgu Mureș

Orașul reședință din Mureș a fost câștigat de un etnic maghiar, Zoltan Soos (50,54%), independent, urmat de Claudiu Maior de la Pro România.

Piatra Neamț

„Pietricica” a fost câștigată de către candidatul PNL Andrei Carabelea (26,27%). Următorii clasați au fost Victor Chitic de la PMP și Răzvan Cuc de la „Alianța pentru Piatra Neamț”.

Slatina

Reședința Județului Olt a fost „cucerită” de către Emil Stelian Moț de la PSD, cu un scor de 49,65%, care i-a învins pe Liviu Voiculescu de la PNL și pe Marius Bălașa de la Pro România.

Ploiești

În cel mai mare oraș din Prahova a câștigat Liviu Andrei Volosevici, de la PNL, cu un procent de 57,52%, urmat de Mihai Ganea și Răzvan Enescu (USR PLUS).

Zalău

Reședința județului Sălaj va fi condusă de către PSD, prin Ionel Ciunt, care a obținut 51% din voturi, și i-a învins pe Remus Iordache de la USR PLUS și pe Nicolae Fazakas (Uniunea Democrată Maghiară).

Satu Mare

Orașul va fi condus de către Kereskenyi Gabor (Uniunea Democrată Maghiară)  care a obținut un scor de 52%, urmat de Radu Panait de la USR PLUS și de Dorel Coica de la PSD.

Sibiu

Aici primar va fi pentru următorii patru ani Cora Astrid Fodor (Foroumul Democrat al Germanilor), care a obținut 43,05% din voturi. Următorii clasați au fost Cosmin Adrian Bibu de la PNL și Andrei Apostoiu de la USR PLUS.

Suceava

Suceava a fost câștigată de penelistul Ion Lungu, cu un scor de 31,92%, urmat de Marian Andronache de la PMP și de Dan Ioan Cușnir de la PSD.

Alexandria

Cum era de așteptat, reședința județului Teleorman a fost câștigată de către PSD, prin Victor Drăgușin, care a obținut un scor foarte mare, de 50,56%. Ceilalți clasați au fost Veronica Mitran de la PNL Goerge Dobre.

Timișoara

Revelația acestor alegeri este, de departe, germanul Dominic Fritz, de la USR PLUS, care a câștigat orașul de pe Bega cu un scor de 53,25%. Fostul primar liberal Nicoale Robu s-a clasat pe locul 2, urmat de Voichița Lăzureanu de la PSD PPU.

Tulcea

Orașul de pe malul Dunării a fost câștigat de către penelistul Ilie Ștefan, cu cu 40,36% din voturi. Următorii clasați au fost Andaluzia Luca de la PSD și Constantin Hogea.

Râmnicu Vâlcea

Mircia Gutău va fi primar în următorii patru ani la Râmnicu Vâlcea, candidat al Partidului Ecologist, care a luat 47,81% din voturi. A fost urmat de Virgil Pârvulescu de la PNL și de Florin Gheorghiu de la USR PLUS.

Vaslui

La Vaslui a câștigat PSD, prin Vasile Pavăl, cu un procent de 62,02%. Următorii clasați au fost Tudor Polak de la PNL și Alin Silitră de la USR PLUS.

Focșani

Reședința județului Vrancea va fi administrată de către Valentin Misăilă de la PSD, care a obținut 47,1% din voturi. Ceilalți clasați au fost penelistul Ion Șefan și Corina Atanasiu de la USR PLUS.

Cine și cu cât a câștigat în Capitală

Nicuşor Dan – 42, 81 % – 282.631 voturi

Gabriela Firea – 37, 97% – 250.690 voturi

Sector 1

Clotilde Armand (USR – PLUS)- 36.455 voturi (40,95%)

Daniel Tudorache (PSD) – 35.451 voturi (39,82%)

Sector 2

Radu Nicolae Mihaiu (USR-PLUS) – 42.094 voturi (36,91%)

Dan-Cristian Popescu (PSD)- 35.920 voturi (31,49%)

Sector 3

Robert Negoiţă (Alianţa PRO Bucureşti 2020) – 58.786 voturi (43,74%)

Adrian-Flavius Moraru (PNL) – 38.279 voturi (28,48%)

Sector 4

Daniel Băluţă ( PSD-PPUSL ) – 58.577 de voturi (57,03%)

Elena-Simona Spătaru (USR-PLUS) – 30.688 voturi (29,88%)

Sector 5

Cristian-Victor Popescu Piedone (PPUSL) – 25.902 voturi (28,08%)

Daniel Florea (PSD) – 23.649 voturi (25,64)

Sector 6

Ciprian Ciucu (PNL) – 54.134 voturi (43,4%)

Gabriel Mutu (PSD) – 43.105 voturi (34,56)

 

 

 

 

 

 

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...