CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!

Redactor:
Mihaela Ivancica
CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!
CTP, despre ezitările autorităților, în plină pandemie: „Prefect - dobitocul perfect” / „Face echipă cu Molusca Anisie” / Mediafax Foto, Valentina Sarosi

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene. La alegerile locale, persoanele care nu dețin o carte de identitate emisă de către autoritățile din localitatea în care trăiesc nu își pot exprima punctul de vedere prin vot.

Cristian Tudor Popescu a susținut la Digi24 că problema pe care o întâmpină persoanele care activează în altă localitate decât cea de domiciliu și care nu pot vota nu a fost rezolvată de politicieni pentru că nu a existat „interes”.

„Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic’’

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!”,  a mai explicat acesta.

În ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, în condițiile în care există și în România un sistem de detectare a votului multiplu, potrivit lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul consider că a fost o „mare realizare” introducerea lui în țară și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, în cazul celor locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Raed Arafat: „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”

În această situație se află și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta a declarat că duminică, 27 septembrie, nu va merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a transmis Raed Arafat, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. „Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. Raed Arafat –  „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”.

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7:00 – 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care se află la secția de votare la ora 21:00 își pot exercita dreptul de vot.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Qatar își cere scuze după ce mai multe femei au fost examinate ginecologic forțat
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
A pus bicarbonat pe mobilă și l-a lăsat câteva minute. E uluitor ce s-a întâmplat...
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Adda, mesaj emoționant pe Instagram. Ce le-a transmis cântăreața fanilor: „Se împlinesc 12 ani de...
×
Inchide