CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!

CTP critică autoritățile cu privire la organizarea alegerilor locale 2020: Unii sunt considerați periculoși de către politicieni!
Gazetarul CTP intervine în scandalul dintre Horia Tomescu și Nicușor Dan! „O berbeceală politică între PNL și USR PLUS” / Gazetarul comentează dezvăluirile exclusive din GÂNDUL.RO / Mediafax Foto, Valentina Sarosi
Publicat: 26/09/2020, 19:56
Actualizat: 26/09/2020, 21:17

Alegătorii sunt chemaţi să voteze duminică, 27 septembrie, reprezentanții administrației publice locale pentru următorii patru ani, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile județene și președinții consiliilor județene. La alegerile locale, persoanele care nu dețin o carte de identitate emisă de către autoritățile din localitatea în care trăiesc nu își pot exprima punctul de vedere prin vot.

Cristian Tudor Popescu a susținut la Digi24 că problema pe care o întâmpină persoanele care activează în altă localitate decât cea de domiciliu și care nu pot vota nu a fost rezolvată de politicieni pentru că nu a existat „interes”.

„Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP: „Nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic’’

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!”,  a mai explicat acesta.

În ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, în condițiile în care există și în România un sistem de detectare a votului multiplu, potrivit lui Cristian Tudor Popescu. Gazetarul consider că a fost o „mare realizare” introducerea lui în țară și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova.

Spre deosebire de alte tipuri de alegeri, în cazul celor locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul în care alegătorul își are domiciliul sau reședința și numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Raed Arafat: „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”

În această situație se află și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Acesta a declarat că duminică, 27 septembrie, nu va merge la vot deoarece nu are viză de flotant. Secretarul de stat este de părere că votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme.

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a transmis Raed Arafat, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. „Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat”.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. Raed Arafat –  „Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”.

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7:00 – 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot. Alegătorii care se află la secția de votare la ora 21:00 își pot exercita dreptul de vot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată