Nicușor Dan acuză „folosirea sindicatului STB” în campanie. Mesajul care i-a stârnit indignarea: „Nu vota cu creierul! E sentimental(…) Dacă prezentul e acceptabil, viitorul poate fi sumbru”

Nicușor Dan acuză „folosirea sindicatului STB” în campanie. Mesajul care i-a stârnit indignarea: „Nu vota cu creierul! E sentimental(...) Dacă prezentul e acceptabil, viitorul poate fi sumbru”
Publicat: 23/09/2020, 18:14
Actualizat: 23/09/2020, 18:17

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat miercuri într-o conferință de presă că sindicatul Societăţii de Transport Bucureşti ar fi transmis angajaţilor mesaje în care se vorbeşte despre tăierea subvenţiei, iar oamenii sunt îndemnaţi să „voteze cu cel care a dat, nu cu cel care promite” și să „nu voteze cu creierul”, fiind „dezinformați” cu privire la intenția sa de a tăia subvenția pentru transportul în comun din București.

Nicușor Dan a prezentat jurnaliștilor o tablă cu diverse mesaje, precizând că acestea au apărut în cursul zilei de miercuri, în autobaza STB din Militari.

„Vedem, astăzi, folosirea sindicatului STB în alegerile de duminică. Acesta este un mesaj, care a fost sub diferite variante, transmis angajaților din STB de către Sindicatul STB. Acesta, exact așa cum este, pe o tablă, a fost scris azi, în autobaza STB din Militari”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută miercuri.

Nicușor Dan spune că vrea o dezbatere cu contracandidații săi pentru a „dezamorsa minciunile” cu privire la intenția sa de a tăia subvenția STB

„Vreau să fac două remarci. În primul rând, continuă campania de dezinformare și aș fi vrut să avem dezbaterea publică, tocmai, pentru a dezamorsa toate minciunile acestea. Se vorbește aici, din nou, despre tăierea subvenției – ,,fără subvenție,,. Nu am spus niciodată așa ceva, dimpotrivă, chiar ei sunt cei care nu au plătit subvenția și exact din cauza lipsei acestei subvenții, STB este în halul în care este astăzi”, a precizat Nicușor Dan.

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS mai spune că, „dincolo de dezinformare”, în campania electorală pentru locale de anul acesta  „este vorba și de transport public, si de trafic, și de căldură și apă caldă, și de poluare, în general, și de cât câștigă bucureștenii. În general, de lucruri care țin de calitatea vieții bucureștenilor, pe care noi știm să le facem și am venit cu proiecte, și ei nu știu să le facă, am prezentat rapoarte despre ce nu au știut să facă, adică aproape nimic”, a mai precizat Nicușor Dan.

Candidatul dreptei, indignat de mesajul transmis angajaților STB: Cum adică – ,,nu vota cu creierul”? Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul ,,nu vota cu creierul”?

Am spus că această campanie este mai mult decât atât, este o campanie despre valori. Iată, acesta este cel mai elocvent exemplu. Cum adică – nu vota cu creierul,? Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul ”nu vota cu creierul”? Adică să te întorci la 1990, când minerii spuneau și o parte din bucureșteni, din păcate, noi muncim, noi nu gândim. Cum este posibil în 2020? Mai mult de atât – ,,burta simte foamea”. Adică un om este o burtă? La atât se reduce omul în 2020? La atât reduce această administrație bucureșteanul?”, mai spune Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Suntem în 2020, este vorba de demnitate și ceea ce noi facem în campania aceasta este să chemăm oamenii la demnitate

Candidatul dreptei mai spune că mesajele transmise angajaților STB sunt contrare principiilor de demnitate ale Bucureștiului anului 2020, referindu-se la pasajul „votează cu cel care ți-a dat: adică bucureșteanul este unul care stă cu mâna întinsă și vine un șef și îi dă? Acesta este bucureșteanul în viziunea acestei administrații? Nu! Suntem în 2020, este vorba de demnitate și ceea ce noi facem în campania aceasta este să chemăm oamenii la demnitate, la onestitate, la dreptate, la valori. Bucureștenii suntem cu toții egali și ceea ce noi cerem, ceea ce noi vrem este să creăm cadrul în care toate aceste energii ale bucureștenilor: cu demnitate, onestitate, cinste să construiască împreună acest oraș”, mai precizează Nicușor Dan.

Pe de altă parte, Dan a prezentat şi un document intern semnat de primarul general, Gabriela Firea, pe 10 august 2018, conform căruia directorii din primărie nu ar fi avut voie să dea informaţii publice consilierilor municipali fără să aibă acceptul edilului general.  El a adăugat că, în astfel de condiţii, directorii generali nu pot „să aibă iniţiativă”, iar consilierii generali nu pot lua decizii, deoarece nu au acces la informaţiile publice din primărie.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA