ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Urna mobilă, chemată la Penitenciarul Botoșani. Peste 100 de deținuți vor să voteze!

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Urna mobilă, chemată la Penitenciarul Botoșani. Peste 100 de deținuți vor să voteze!
ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Urna mobilă, chemată la Penitenciarul Botoșani. Peste 100 de deținuți vor să voteze! / Sursa FOTO: https://cdn.pixabay.com
Publicat: 06/12/2020, 09:32

Peste 100 de deţinuţi aflaţi în Penitenciarul Botoşani şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile parlamentare, a anunţat unitatea de detenţie. Astfel, la solicitarea conducerii închisorii, urna mobilă a fost adusă în penitenciar pentru ca și persoanele aflate în spatele gratiilor să își poată exprima opțiunea politică.

Însă, nu toți condamnații au avut drept de vot, arată șefii Penitenciarului Botoșani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cum se votează într-o închisoare

Potrivit unui comunicat de presă, din totalul celor 536 de persoane private de libertate aflate în custodia unităţii din Botoşani, doar 138 au fost identificate cu drept de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Dintre acestea, numai 113 şi-au manifestat dorinţa de a-şi exercita acest drept.

Reprezentanţii Penitenciarului susţin că votul deţinuţilor se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, pe tot parcursul procesului de votare, persoanele private de libertate vor purta măşti de protecţie şi mănuşi. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

De asemenea, „echipa Biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19”.