Cine este George Simion, ultrasul din fruntea partidului AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020

Cine este George Simion, ultrasul din fruntea partidului AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020
George Simion îl critică pe Klaus Iohannis după întrevederea cu Maia Sandu la Chișinău: „Vizita a fost una modestă...” / Sursă foto: Facebook George Simion
Publicat: 07/12/2020, 14:00

Marea surpriză a alegerilor parlamentare vine de la un partid neparlamentar (AUR) care participă la primul ciclu electoral și care obține 9,38%. Co-președintele partidului AUR este un ultraș, George Simion (34 de ani), cel care a contribuit la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României, scrie Digi Sport.

George Simion a fost surprins în sectorul în care se aflau suporterii din „Uniți Sub Tricolor” la numeroase partide ale României. Acţiunile ultraşilor au adus mai multe penalizări din partea UEFA la adresa FRF.

Citește Și: Imagini controversate cu liderul manifestanților din Piața Victoriei! George Simion, surprins într-o acțiune ilegală

Cine este George Simion, ultrasul care conduce partidul AUR

După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrași care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul agresiv împotriva actualei clase politice.

Conform declarației de avere a lui George Simion, liderul partidului AUR, acesta nu are niciun bun pe numele său, în afară de un automobil: un Ford Fiesta din 2006. George Simion nu are niciun cont bancar și nici vreun teren.

Co-președintele AUR a declarat pentru Aleph News că și-a vândut apartamentul, în 2019, pentru a candida la alegeri.

Programul  de guvernare al AUR

Pentru AUR, „familia este celula de bază a oricărei societăți viabile” – iată o expresie perenă, moștenită direct din Epoca de Aur, când cetățenilor model li se reamintea cu regularitate că familia era „celula de bază a societății”.

Alianța pentru Unirea Românilor spune că „nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule. De aceea, în concepția AUR, familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat”.

Minoritățile sexuale și drepturile lor nu fac parte din proiectul Alianței: „doctrina AUR consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti. Așa cum un organism nu se poate păstra în viață decît dacă își conservă sănătatea celulelor, tot astfel o națiune nu are șanse de supraviețuire decît dacă își cultivă tiparul clasic al familiei obișnuite”.

Patria. Mai puțin cea a populațiilor „alogene”

„Patria este țara tatălui, dacă ascultăm etimologia cuvîntului, pe cînd limba nativă este limba vorbită de mamă. Reperele acestea sînt fixe și cu neputință de confundat”, aflăm din capitolul despre ”patrie” din programul și doctrina AUR.

Ca orice partid care se proclamă naționalist, AUR luptă pentru o „Românie Mare în Europa”. Partidul își asumă inclusiv proiectul unionist – unirea României cu Republica Moldova „ca proiect de țară” și „prioritate în strategia națională”, dar, dincolo de această expresie frumoasă nu e prezentat un „proiect” clar, cu foaie de parcurs și direcții strategice.

„România Mare în Europa nu înseamnă doar reîntregirea națională. Înseamnă participarea semnificativă la modelarea viitorului proiectului european”, se mai arată în programul AUR.

În plus, AUR se declară pentru Europa, dar una „a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic. Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina AUR nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene”.

„În concepţia AUR, ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel AUR este împotriva campaniei de persecuţie la care e supus creştinismul în ultimele decenii. AUR se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”, se arată în program.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ