Ce amenzi riscă șoferii care nu își echipează mașinile cu anvelope de iarnă

Publicat: 13/10/2015, 16:32
Actualizat: 06/07/2016, 21:58

În momentul în care șoferii circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, mașina trebuie să fie echipată cu anvelope de iarnă, scrie auto-bild.ro.

Cei care nu respectă această obligație pot primi între 9 și 20 de puncte de amendă, ceea ce se traduce prin valori cuprinse între 945 și 2.100 de lei.

Totodată, agentul rutier reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Potrivit Codului rutier, certificatul va fi restituit în momentul în care șoferul dovedește că și-a echipat mașina cu anvelope de iarnă sau alte echipamente antiderapante certificate, după caz.

Pe anvelopele de iarnă trebuie să fie aplicat marcajul M+S, M.S. sau M&S. Sunt acceptat orice fel de anvelope (inclusiv cele all-season), dacă au unul din marcajele respective pe ele.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase