8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ultimele detalii despre campania de vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: „Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi” / Strategia de vaccinare, prezentată vineri de guvern

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ultimele detalii despre campania de vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: „Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi” / Strategia de vaccinare, prezentată vineri de guvern
Peste 90.000 de persoane programate la vaccinare pentru luna ianuarie / Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
Publicat: 04/12/2020, 07:58
Actualizat: 04/12/2020, 09:19

Campania de vaccinare anticoronavirus în România s-ar putea încheia la mijlocul verii lui 2021, când 60-70% din populație ar trebuie să fie imunizată contra infecției cu Covid-19, a spus Valeriu Gheorghiță, medicul care coordonează campania de vaccinare în România. Gheorghiță a explicat când va putea fi vaccinată populația generală și în ce condiții. Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată vineri, de la ora 16.00, la Palatul Victoria, după ce a fost aprobată în ședința CSAT, care a fost convocată cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare.

Când vom scăpa de Covid în România? Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Este un proces destul de elaborat…”

“În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.”, spune medicul Valeriu Gheorghiță.

Oficial! Guvernul prezintă vineri, de la ora 16:00, Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, după ce a fost aprobată în ședința CSAT

„Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținută mâine (vineri – n.r.), începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică”, anunță Executivul.

Alexandru Rafila: „Mă aștept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri de COVID-19 în spitale și foarte multe decese!”

Medicul Alexandru Rafila, care candidează din partea PSD pentru Camera Deputaților, spune că se așteapta ca la jumătatea lunii decembrie să avem „foarte multe cazuri” de COVID în spitale și „foarte multe decese”, deoarece în aceste zile numărul de teste este redus și numărul cazurilor confirmate a scăzut, în consecință. Cu toate acestea, secțiile de ATI sunt blocate.

INSP a avizat prelungirea carantinei în Constanța! După 14 zile de carantinare, situația arată și mai rău!

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, când numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a crescut. Decizia privind prelungirea carantinării va fi luată astăzi de CJSU.

Se simplifică transferul în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave! Anunțul Ministerului Sănătății

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave și Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1419/2017 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. MAE a lansat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate

MAE a lansat, joi, harta interactivă a secțiilor de votare în străinătate și un call center pentru alegătorii români din Diaspora, care vor informații despre alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Alertă ANM: prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Ce temperaturi vor fi de Crăciun și de Revelion

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 07 decembrie 2020 – 04 ianuarie 2021.

Drama unui fost mare fotbalist. Liță Dumitru, dat afară din casă, în SUA. “Am rămas în stradă. Vreau să mor în România”

Liță Dumitru, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, a rămas pe drumuri în SUA, după ce a fost dat afară din casă. Dezamăgit de situație, ex-internaționalul este decis să revină pe plaiurile natale, unde are de gând să-și dea ultima suflare.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom