Alertă națională: se eliberează închisorile! 1000 de pușcăriașii, trimiși în „arest la domiciliu”

Alertă națională: se eliberează închisorile! 1000 de pușcăriașii, trimiși în „arest la domiciliu”
Publicat: 24/03/2020, 13:28

Este și cazul Statelor Unite ale Americii, care dă știrea zilei. În New Jersey, guvernatorul a decis să elibereze deţinuţii cu risc scăzut pentru a limita răspândirea coronavirusului!

Guvernatorul Philip Dunton Murphy a făcut anunțul imediat ce Stuart Rabner, președintele Curţii Supreme din New Jersey, a semnat ordinul pentru suspendarea sau comutarea pedepselor executate de deţinuţi drept condiţie pentru eliberarea condiţionată sau în urma condamnării la un tribunal municipal.

Procurorul-general al statului New Jersey, Gurbir Singh Grewal, a precizat că măsura adoptată vizeazp protejarea sănătății deţinuţilor, dar şi limitarea răspândirii virusului Covid-19.

„Închisorile pot fi incubatoare de boli, aşa că trebuie să luăm aceste măsuri curajoase şi drastice”, a explicat procurorul Grewal, citat de New York Times.

Totuși, persoanele eliberate vor reveni în spatele gratiilor după încheierea pandemiei de coronavirus. Până atunci, au obligația de a respecta ordinul care le impune „arestul” la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase