Arhiepiscopul Calinic, sfaturi pentru „pieirea” noului coronavirus: „Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!” / „Aşa prăjiţi Covidul!”

Arhiepiscopul Calinic, sfaturi pentru „pieirea” noului coronavirus: „Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!” / „Aşa prăjiţi Covidul!”
Mărturia lui IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeș: „Eu mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine fac alpinism” Sursă foto: GÂNDUL
Publicat: 13/11/2020, 18:02
Actualizat: 13/11/2020, 18:17

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, le-a explicat enoriașilor prezenți la o slujbă la o biserică din centrul Piteştiului, ce trebuie să facă pentru a se feri se infecția cu COVID-19.

Aproximativ 200 de enoriași au primit spaturi inedite de la ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în lupta împotriva virușilor.

„Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a spus ÎPS Calinic, citat de Adevărul.

„Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a inclus în „rețeta” sa și usturoiul. „Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”, le-a spus ÎPS Calinic enoriașilor/

La final, ÎPS Calinic le-a recomandat credincioşilor să poarte mască şi să păstreze distanţa, adăugând, pe ton de glumă: „Distanţa păstrează prestanţa!”.

ÎPS Calinic este arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului din septembrie 2009. În 2016, arhiepiscopul a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace, minim invazivă, după ce fusese diagnosticat cu „endocardită bacteriană pe valva mitrală, o infecție bacteriană la nivelul inimii, care netratată putea fi fatală”, după cum anuța spitalul privat în care a fost operat.

Aproape 9.500 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Până vineri, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 231.808 pacienți au fost declarați vindecați, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproape 9.500 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 264 din Argeș, și 174 de decese. 95.4% din persoanele care au decedat, de la debutul pandemiei, aveau o comorbiditate, cele mai multe, aproape 79%, fiind afecțiunile cardiovasculare.

După ce a fost „vedetă” în topul infectărilor, județul Argeș are o incidențo de 3,1 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, departe de primele clasate, Sibiu, cu 7,78/1.000 și Cluj, 7,3/1.000.

Grupul de Comunicare Strategică le reamintește zilnic cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?