ATENȚIE! Amenzi uriașe pentru cei care intră în Marea Britanie și nu respectă noile reguli

Redactor:
Nicolae Oprea
ATENȚIE! Amenzi uriașe pentru cei care intră în Marea Britanie și nu respectă noile reguli

Călătorii sosiţi în Marea Britanie pot primi amenzi de până la 1.000 de lire sterline  dacă nu respectă cele 14 zile de carantină obligatorie la intrarea în ţară.

Vor fi scutiţi de la respectarea acestei reglementări şoferii de camioane şi angajaţii din domeniul medical. Măsura nu va fi aplicată nici celor veniţi din Irlanda.

În schimb, persoanele care vin din Franţa în Marea Britanie trebuie să respecte această regulă, contrar celor anunţate în ultimele zile, scrie Agerpres.

ATENȚIE. Ce trebuie completat în formular

Călătorii internaţionali trebuie să completeze  și un formular de intrare în ţară, în care să precizeze datele de contact, aceştia putând fi supuşi unei inspecţii aleatorii de către angajaţii sanitari pentru a se verifica dacă respectă prevederile.

Potrivit autorităţilor, orice călător care intră în ţară cu avionul, feribotul sau cu trenul trebuie să furnizeze o adresă privind locul în care se va izola, altminteri va fi guvernul cel care se va ocupa de găzduirea lor în perioada de carantină.

Executivul lui Boris Johnson a anunţat în urmă cu câteva zile că această măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Previziuni sumbre pentru Marea Britanie

Coronavirusul, dar și restricțiile impuse pentru controlarea răspândirii acestuia, ar putea provoca moartea a aproape 700.000 de persoane în Marea Britanie, un număr mai mare decât decesele înregistrate în rândul britanicilor în cel de-al Doilea Război Mondial, avertizează un studiu.

Cercetătorii susțin că fără apariția unui vaccin, Marea Britanie ar putea fi forțată să mențină regulile privind distanțarea socială până în 2024 pentru a putea controla COVID-19, informează Daily Mail.

Experții avertizează, însă, că dacă țara va intra în recesiune ca urmare a restricțiilor, peste 675.000 de oameni ar putea muri din cauza stării precare de sănătate și a sărăciei în următorii cinci ani.

 

 

Inchide