BILANȚ CORONAVIRUS. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut sub 50

Redactor:
Gândul
BILANȚ CORONAVIRUS. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut sub 50
Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut sub 50

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut joi sub 50, pentru prima dată de când s-au impus măsurile de carantină la mijlocul lunii martie, dar cifra exclude decesele înregistrate în Catalonia, potrivit Reuters.

Decesele cumulate au urcat cu 48 până la 27.940, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 233.037, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile catalane nu şi-au actualizat datele zilnice din cauza problemelor de validare a datelor, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără a informa despre natura problemelor.

La apogeul epidemiei la începutul lunii aprilie, Spania a raportat până la 950 de morţi pe zi. Carantina strictă a contribuit la punerea sub control a epidemiei, ceea ce a determinat autorităţile să înceapă ridicarea restricţiilor.

Barurile şi restaurantele şi-au redeschis terasele în cea mai mare parte a ţării, oamenilor li se permite să facă exerciţii şi unele magazine se pot deschide. Dar temerile unui al doilea val rămân, iar guvernul a introdus joi folosirea obligatorie a măştilor în public.

Situația românilor în Spania

În ceea ce privește situația românilor dn Spania, 561 au fost infectați de la începutul pandemiei și 8 au decedat din cauza coronavirusului.

În ciuda calmării situației în Spania, doar rezidenții și muncitorii sezonieri au voie să călătorească în această țară.

Aproximativ 30 de români care trebuiau să plece la muncă în Spania au rămas blocați în aeroportul Otopeni. Potrivit legii, doar cetățenii spanioli au voie să plece, nu și rezidenții acestei țări, cum sunt mulți dintre românii care muncesc în Spania.

Potrivit măsurilor luate pe perioada stării de alertă, în contextul prevenirii și combaterii pandemiei, sunt exceptate de la suspendarea zborurilor către alte state doar acele curse care sunt efectuate pentru transportul muncitorilor sezonieri ori pentru repatrierea unor cetăţeni străini.

Într-un final, la câteva ore distanță, oamenii au fost lăsați să plece spre Spania, întrucât erau muncitori sezonieri.

O nouă creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în Germania

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut, ajungând la 177.212, au arătat vineri datele Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, potrivit Reuters.

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut joi cu 460, potrivit RKI.

De asemenea, numărul deceselor raportate de institutul de boli infecţioase din Germania a crescut cu 27 până la 8.174.

Inchide