Cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu COVID-19! Managerul instalat în urmă cu 7 luni invocă ”greaua moștenire”: „Fosta conducere nu a luat nicio măsură care să prevină evoluția pandemiei” (EXCLUSIV)

Cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu COVID-19! Managerul instalat în urmă cu 7 luni invocă ”greaua moștenire”: „Fosta conducere nu a luat nicio măsură care să prevină evoluția pandemiei” (EXCLUSIV)
Spitalul Universitar de Urgență București (FOTO: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 28/10/2020, 10:25

Șapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, de pe  secția Neurologie, au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Contactat de GÂNDUL.RO, managerul Cătălin Cîrstoiu neagă existența unui focar și susține că sunt minciuni. Mai mult, medicul spune că cele șapte cazuri de la Neurologie, în rândul personalului medical, sunt cauzate de evoluția transmiterii comunitare.

Surse medicale au declarat pentru GÂNDUL.RO că există personal medical infectat atât la neurologie, cardiologie și ginecologie, iar conducerea nu a luat măsuri.

Sunt minciuni. Sunt niște cazuri la neurologie din personalul medical și sunt cauzate de evoluția transmiterii comunitare. Secția funcționează, nici măcar de focar nu se poate vorbi deoarece sunt cazuri dispersate. La cardiologie sunt niște pacienți pozitivi. Focare sunt peste tot, întrebați și la Spitalul Floreasca. Acolo sunt focare în tot spitalul de sus până jos.Sunt făcute 27.000 de mii de teste în Spitalul Universitar, a declarat medicul Cătălin Cîrstoiu.

Șapte cazuri la Neurologie

Cu toate că a preluat directoratul spitalului încă din luna martie, dinainte de ”explozia” pandemică, managerul Cătălin Cîrstoiu arată cu degetul spre fosta conducere care susține că „nu a luat nicio nicio măsură care să prevină și să combată evoluția pandemiei timp de 3-4 luni de zile”.

Haideți să terminăm cu informațiile false propagate în spațiul public de fosta conducere a spitalului care nu a luat nicio măsură care să prevină și să combată evoluția pandemiei timp de 3-4 luni de zile. Este vorba despre șapte cazuri la neurologie din care 4 medici, două asistente medicale și o registratură medicală. Au fost cu o săptămână în urmă pacienți pozitivi în acea secție cum sunt tot timpul din luna martie până în prezent. Sunt pacienți cu accidente vasculare cerebrale, care au o durată de spitalizare prelungită. Pacienții aceștia au fost pozitivați de la internare. Noi am tratat niște cazuri care s-au pozitivitat ulterior internării cu o infecție de acasă, nu au dobândit-o în spital. La ginecologie a fost săptămânal câte o gravidă care s-a pozitivat după ce a născut. Acestea au fost transferate la spitalul de suport, maternitatea suport COVID-19. Nu e un fapt senzațional că au apărut acestea, a mai spus managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Cîrstoiu: „Într-o pandemie cu transmitere comunitară tot timpul vor apărea cazuri”

Cât privește secția de cardiologie, managerul susține că sunt doar patru pacienți pozitivi cu SARS-COV-2 și un asistent medical.

La neurologie este șeful secției infectat, cel care a rămas în locul profesorului Băjenaru, mort el însuși de COVID-19. La cardiologie nu este nicio asistent-șef pozitiv. Într-o pandemie cu transmitere comunitară tot timpul vor apărea cazuri. Nu este senzațional că apare. Focarul înseamnă că toate cazurile au legătură epidemiologică între ele. Astea nu prea au.  Sunt 100 de pacienți internați la neurologie. La ginecologie sunt internate 70-80 de mame + patologia ginecologică. La cardio sunt internați tot în jur de 100 de pacienți. Au fost mai multe cadre medicale pozitive decât știrea pe care vreți să o faceți acum și nu m-ați întrebat. Nu e un focar. Am limitat evoluția unui focar tocmai prin faptul că am testat, am identificat  personalul pozitiv. Câte spitale fac lucrul acesta?”, a mai spus medicul.

Cătălin Florin Cârstoiu a fost numit pe 28 aprilie, în funcția de manager interimar al Spitalului Universitar București, pentru o perioadă de 6 luni. De altfel, medicul a preluat conducerea unității sanitare din 22 martie, data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

33 de cadre medicale au murit până acum din cauza Covid-19, în România

Grupul de Comunicare Strategică a publicat numărul cadrelor medicale care au murit după ce s-au infectat cu Covid-19. 33 de oameni și-au pierdut viața încercând să salveze alți pacienți, în spitalele din România.

Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical ( medici, asistenți medicali, ambulantieri și infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate și 33 decese în rândul aceluiași personal medical, informează GCS, în ultimul raport întocmit.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?